Ексклюзиви
середа, 01 листопада 2017 05:25

5 помилок, які заважають у лікуванні застуди

5 помилок, які заважають у лікуванні застуди
Ложка меду перед сном допомагає заспокоїти кашель набагато ефективніше, ніж різні сиропи та теплі солодкі напої. Фото: faratab.com

В осінній сезон люди все частіше підхоплюють застуду. Науковці розповіли про найпоширеніші помилки, які допускають під час лікування.

Вітамін C

Найбільш поширена порада при лікуванні застуди – це споживання вітаміну С. Проте вчені стверджують, що він у великих дозах захищає тільки тих, хто має великі фізичні навантаження. Для решти цей спосіб зменшує ризик захворіти на 3%

Льодяники, що містять цинк, мають більш позитивний ефект. Діти, які приймають вітаміни з цинком, в рік мають на одну-півтори застуди менше. Препарати з цинком прискорюють одужання десь на один день, пише 24tv.ua.

Алкоголь

Висновки трьох незалежних досліджень свідчать, що регулярне, але помірне, вживання алкоголю знижує ризик застудитися. Багато залежить від того, який напій оберає людина. Вино має позитивний ефект, а пиво – ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві значно зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

Антибіотики

Антибіотики борються з бактеріями, а застуду спричинюють віруси. Набагато розумніше буде спробувати полегшити симптоми хвороби. Найбільш неприємні з них можна знизити за допомогою препаратів, що містять антигістамінні, протинабрякові та знеболювальні засоби.

Ефективність застосування антибіотиків залежить від організму людини, яка їх приймає, та виду інфекції.

Сиропи від кашлю

В ході трьох різних досліджень було з'ясовано, що ложка меду перед сном допомагає заспокоїти кашель набагато ефективніше, ніж різні сиропи та теплі солодкі напої.

Відмова від спілкування

На швидкість одужання добре впливає спілкування з близькими і приємними людьми. Пацієнти, які відчувають співчуття та добре ставлення з боку лікаря, долають хворобу швидше.

Головне регулярно мити руки і не пити з одного посуду з тим, хто вже захворів.

У МОЗ склали перелік не рекомендованих препаратів для лікування застуди. Серед препаратів - антибіотики, інтерферони, антигістаміни, противірусні препарати, імуномодулятори, сиропи від кашлю, комбіновані ліки від застуди, вітаміни та рослинні препарати.

Зараз ви читаєте новину «5 помилок, які заважають у лікуванні застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути