Ексклюзиви
четвер, 26 жовтня 2017 11:36

5 хвороб, які найчастіше плутають із грипом

Симтоми грипу часто є проявом важких хвороб, про які люди навіть не замислюються. Виявляється, слабкість, підвищення температури, біль в горлі та мігрень свідчать скоріше не про застуду, а про менінгіт, кашлюк, туберкульоз чи гепатит А. Без належного лікування, вони є смертельно небезпечними.

Автор: brunet.ca
  Симтоми менінгіту схожі на прояви грипу
Симтоми менінгіту схожі на прояви грипу

Менінгіт

Менінгіт - це запалення оболонок навколо головного і спинного мозку, викликане вірусами або бактеріями. При запущенні з лікуванням воно приводить до пошкодження мозку або втрати слуху. Рання діагностика захищає від незворотних ушкоджень головного мозку.

Захворювання передається повітряно-крапельним шляхом. Без своєчасного лікування смертність від захворювання досягає 50%, а при своєчасно наданій допомозі - не більше 5%.

ВІЛ (ранні стадії)

На ранніх стадіях ВІЛ може проявлятися симптомами, схожими на грип. Висока температура, збільшення лімфовузлів, втома і млявість, сухий кашель - ці симптоми можуть свідчити про наявність вірусу в організмі. Вони можуть тривати 6-12 тижнів, а проявитися через 10 і більше років після зараження. Саме тому потрібно проходити обстеження на ВІЛ не рідше одного-двох разів на рік.

Кашлюк

Кашлюк - бактеріальне захворювання, що характеризується спазмами та нападами неконтрольованого кашлю. Це смертельно небезпечне захворювання, особливо для дітей до 6 місяців.

Перші його симптоми схожі на застуду. Наступна стадія починається через тиждень після зараження, саме вона характеризується нападами кашлю.

Туберкульоз

Туберкульоз є одним з найпоширеніших смертельно небезпечних захворювань в світі. Першими симптомами туберкульозу є підвищення температури, загальне нездужання, головний біль.

Температура при туберкульозі найчастіше не піднімається високо (37-37,5°С) і підвищується до вечора. Біль у грудній клітці і кашель не завжди супроводжують початок захворювання, однак при подальшому розвитку хвороби ці симптоми починають проявлятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про особливості нового грипу і захист від нього

Гепатит А

Існує три форми гепатиту: А, В і С. Гепатит А - найпоширеніша форма захворювання. Для повного відновлення функцій печінки може знадобитися від 6 місяців.

Захворювання починається з нездужання, підвищення температури, зниження апетиту і нудоти. Згодом може з'явитися важкість або біль у правому підребер'ї, нудота і блювота.

На що звернути увагу?

Обов'язково зверніть увагу на те, як протікає захворювання. Можливо ви не можете видужати занадто довго? Застуда, як правило, повністю проходить протягом тижня.

Або хворієте надто часто? В середньому діти хворіють на простудні захворювання близько 8 разів на рік, а дорослі - близько 3-х.

Обов'язково стежте за симптомами. Якщо температура важко збивається, супроводжується висипом або будь-якими іншими нетиповими для застуди симптомами, зверніться до лікаря.

Цього року в Україні епідемія грипу почнеться із грудня. Першим очікується вірус "Miчиган", який в першу чергу вражає людей 25-49 років. Після нього ходитимуть ще два віруси: з січня "Гонконг" - курячий грип і з кінця лютого "Брісбен".

Через низький рівень вакцинації від грипу в цьому році перехворіють понад 7 млн ​​українців. В першу чергу це будуть люди зі слабким імунітетом і ті, чия робота пов'язана з контактом з багатьма людьми: лікарі, вчителі, продавці та водії громадського транспорту.

Зараз ви читаєте новину «5 хвороб, які найчастіше плутають із грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути