Взимку нестача вітамінів провокує тьмяність та шорсткість шкіри. Для покращення свого зовнішнього вигляду, досить завжди мати в меню ці доступніше продукти.
Цитрусові
Вітамін С відбілює обличчя і виводить пігментні плями, роблячи шкіру гладкою. Тому зимою потрібно їсти мандарини, лимони та апельсини, а також грейпфрут.
Вони чудово регулюють водно-сольовий баланс та зменшують набряки
Риба та морепродукти
Скумбрія, лосось, сардини, оселедець, тунець містить жирні кислоти Омега-3, які захищають клітинні мембрани. Від цього покращується еластичність шкіри і її кровопостачання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як довше не відчувати голоду: поради дієтолога
Зелений чай
У зеленому чаї є антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали, сповільнюючи процеси старіння шкіри.
Окрім того, у зеленому чаї міститься висока кількість фтору, що попереджує розвиток карієсу
Аби отримати максимум користі від зеленого чаю, необхідно правильно його заварювати. Найкраще це робити гарячою водою, не доведеною до кипіння (приблизно 80 градусів). У холодну погоду приємно смакуватиме суміш зеленого чаю з імбирем, лимоном та медом. Найкраще пити зелений чай за 30-40 хвилин до чи після прийому їжі, але не більше 3-х чашок на день.
Коментарі