пʼятниця, 29 листопада 2019 02:24

15 чинників, які вбивають сексуальне бажання

Якщо ваш партнер рідко в настрої для сексу, на це можуть бути вагомі причини.

Експерти thehealthy.com назвали 15 ймовірних причин, які вбивають потяг.

Автор: https://www.pexels.com/
  15 чинників, які вбивають сексуальне бажання
15 чинників, які вбивають сексуальне бажання

Фінансова скрута
"Не обговорені фінансові питання можуть викликати негативні почуття до партнера, страх, тривожність, симптоми депресії, відсутність довіри та сексуального бажання", - зазначає Крістал Голленбек, докторка наук, ліцензована психологиня в Орландо, Флорида.

Зі слів спеціалістки, якщо пара об'єднуватиме фінансові зусилля, узгоджуватиме бюджет та ставитиме фінансові цілі разом, це збільшить відчуття близькості, довіри та безпеки в стосунках.

Забагато чинників, які відволікають
Сьогодні складно всидіти на дивані за переглядом телевізора з партнером або піти кудись разом на вечерю без зазирання в телефон кожні 5 хвилин. Це може сіяти розбрат між партнерами.

"Якщо для вас планшет або телефон важливіше за кохану людину, саме час щось змінити," - вважає Селеста Голбрук, докторка філософських наук, сексологиня у Форт-Ворд, Техас.

Науковиця радить заряджати телефон на кухні та придбати звичайний будильник, адже навіть 10 додаткових хвилин із партнером може бути великим поштовхом для покращення сексуального життя та стосунків.

Напруга в стосунках
Не підняті з підлоги шкарпетки або не виловлене з ванни волосся можуть стати причиною тріщини в стосунках, якщо вчасно все не обговорити.

"Будь-яка напруга, яка накопичується та тліє - смерть для сексу," - сказала Клавдія Сикс, доктор філософських наук, сексологиня та авторка "Еротичної цілісності: як бути чесним зі своєю сексуальністю".

Клавдія Сикс радить обговорювати всі образи, вирішувати конфлікти, щиро вибачатися та вчитися спілкуватися більш ефективно.

Недостатність фізичних вправ
Коли збільшується серцебиття та виділяється піт під час тренувань, тіло випускає ендорфіни, які сприяють покращенню настрою, як зазначають експерти з університету Макгілла, Квебек, Канада. Це, а також збільшення впевненості у собі, робить людей більш зацікавленими в сексі.

Зрада
Якщо обидва партнери зраджують, відновити сексуальний зв'язок буде важко. Про це зазначає ліцензована психологиня з Нью-Джерсі Венді Дамброф та рекомендує пройти разом терапію, хоча це не є запорукою відновлення сексуальних стосунків.

"Поступове зближення таким чином, щоб партнер, якого зрадили, почувався захищено та почав зцілюватися, може повернути пару до інтимних стосунків," - додає спеціалістка.

Автор: https://www.pexels.com/
  15 чинників, які вбивають сексуальне бажання
15 чинників, які вбивають сексуальне бажання

Невпевненість у своїй привабливості
Неважливо, скільки людині років, який розмір штанів та вагу вона має, якщо вона не почувається впевнено у своєму тілі. Це стає на заваді хорошому сексу.

"Парна та секс терапія допомагає партнерам більш вільно розмовляти про сексуальні проблеми, а також допомагає переконатися, що вони можуть отримувати задоволення від того сексу, який вони практикують," - ділиться психологиня Венді Дамброф.

Вона також стверджує, що практикувати усвідомленість та вчитися бути в моменті дуже важливі для позитивного сексуального досвіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще, ніж кава: чим корисний ранковий секс

Ліки
Багато ліків можуть знизити лібідо або мати побічний ефект, який спричиняє сухість вагіни.

"Ви можете бути зацікавленими в сексі, але вам треба лубрикант, щоб почуватися комфортно," - говорить докторка Селеста Голбрук.

Варто обговорювати з лікарями, які побічні ефекти мають препарати, які вам виписують, та обдумати, як можна зарадити в конкретній ситуації: лубрикант, довша прелюдія або приймання ліків після сексу.

Травма при пологах
Чоловік може мати посттравматичні симптоми, якщо став свідком народження дитини, та більше не захотіти сексу зі своєю партнеркою. Так стверджує докторка Голленбек. Жінка може отримати рвану рану або розрив, які спричинятимуть біль під час статевого акту. Або може страждати від післяпологової депресії, чи бути заклопотаною доглядом за немовлям.

Релігія або власні переконання
Зі слів психологині Дамброф, ми переносимо з дитинства певні переконання, які можуть засісти глибоко в голові та впливати на сексуальне бажання.

"Детально ознайомившись із різноманітними сексуальними історіями, як людей виховували та з яких вони сімей, допомагає розплутати закладені переконання та поставити їх під сумнів. Таким чином людина може почати почуватися вільнішою в пізнанні сексуальності та змінити ставлення до сексу."

Еректильна дисфункція
"Чоловіки радше уникатимуть сексуальних контактів, ніж осоромляться перед жінкою, навіть близькою", - пояснює психологиня Дамброф.

Перш за все, варто проконсультуватися з лікарем, особливо якщо неочікувано для себе не виходить мати ерекцію. Це може бути через проблеми з сечостатевою системою або серцем. Медитація та сексуальна терапія також може зарадити в цій ситуації: розширити знання пари про секс, оскільки пенетрацією він не обмежується.

Автор: https://www.pexels.com/
  15 чинників, які вбивають сексуальне бажання
15 чинників, які вбивають сексуальне бажання

Не подобається той секс, який зараз є
"Інколи люди розуміють, що їм не подобається звичайний секс, їм хотілось би чогось ексцентричнішого.", - пояснює Дамброф.

Якщо вони не можуть задовольнити власні бажання порнографічними фільмами, пара має відкрито обговорити їхні вподобання та визначитися з подальшими діями.

Одержимість сексом
Зі слів докторки Голленбек, якщо партнер неодноразово зраджував, це може свідчити про те, що він одержимий сексом.

"Одержима сексом людина може кохатися з іншими людьми, занадто часто дивитися порнографію або мастурбувати чи уникати сексу через сором за секретну сексуальну активність."

У цій ситуації обом партнерам потрібна терапія, щоб повернути в їхній союз здорові сексуальні стосунки та втрачену довіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто більше шкодує про випадковий секс

Біль
Біль у сексі вбиває бажання. Особливо це стосується жінок. Він може бути після менопаузи або хіміотерапії. У цих випадках біль може наставати через сухість.

Дамброф рекомендує обстежитися в лікаря. На її думку, лубриканти, медичні препарати та вправи для тазового дна можуть допомогти.

Сексуальне насилля в минулому
"Багато людей не пов'язують сексуальне насилля в минулому з проблемами в сексуальному житті, які впливають на їхній потяг. У цьому разі терапія необхідна. Також людина, з якою це сталося, має мати повний контроль над тим, що відбувається в ліжку," - вважає Дамброф.

Нестача гігієни та етикету
На думку докторки Голленбек, навіть якщо ми роками з однією людиною, досить важливо постійно доглядати за собою: приводити до ладу волосся на тілі, регулярно митися та чистити зуби.

"Люди в стосунках часто скаржаться на гази, відрижку, те, що партнер не намагається бути привабливим для них, а також причепурюються лише тоді, коли збираються кудись, а також відсутність особистого простору та приватності у вбиральні," - каже Голленбек.

Спілкування - ключ до розв'язання цих питань, адже партнер не може знати, що щось не так, якщо ви мовчите.

Першою виставкою в музеї вагіни стане Muff Busters. Вона присвячена міфам про вагіну і тому, як з ними боротися. Експозиція розповість про неправильні уявлення про гінекологію: гігієну, зовнішній вигляд жіночих геніталій, менструації, секс і контрацепцію.

Зараз ви читаєте новину «15 чинників, які вбивають сексуальне бажання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути