Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 19:29

Жовчний міхур лікують привізною водою

У лікарні N5 міста Кременчук на Полтавщині лікують природною мінеральною водою. Її доставляють із курорта в Моршині, що на Львівщині.

— Лікуємо захворювання печінки, жовчно-вивідних шляхів, жовчного міхура, захворювання шлунка від гастриту до виразки. Тяжких хворих або у стадії загострення недуги не лікуємо — їм потрібні ліки, — каже головний лікар Максим Середа, 32 роки. — Водою можна очистити шлунково-кишковий тракт і печінку, запобігти виникненню каменів у жовчному міхурі, знизити підвищену кислотність.

Воду отримують концентровану у вигляді ропи, солоної на смак. Із неї готують лікувальну — розводять із фільтрованою водою для кожного захворювання у різних пропорціях. Якщо пацієнт страждає на закрепи, йому дають воду кімнатної температури, коли лікує печінку і жовчний міхур — теплу, при захворюваннях тонкого кишківника — гарячу. Воду зберігають у термосах. Курс лікування становить 14–21 день із прийомами води тричі на день по 150–200 мл.

— Лікування здійснюємо в комплексі з грязевими, фізпроцедурами, масажами — воно коштує 200–400 гривень за курс. Оздоровлення лише водою складе близько 4,5 гривні за день та до 100 за курс. Порівнюючи з медикаментами, це доступно — 200 міліграмів води коштує 1,6 гривні. Хворий обов"язково має дотримуватися дієти. Моршинська вода, яка продається в аптеках — столова, для щоденного споживання, а не лікувальна.

Планують продавати концентрат моршинської в аптеках у 700-грамових пляшках по 60 грн. Пляшки вистачить для одного курсу лікування. На рік їх потрібно дві.

Зараз ви читаєте новину «Жовчний міхур лікують привізною водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути