четвер, 12 липня 2007 16:58

Жіночі хвороби можна визначити по волоссю

У столичному науково-технічному центрі "Віріа" хвороби визначають по волоссю. Пасмо подрібнюють та склеюють спеціальною речовиною — роблять "пігулку". Її сканують, щоб побачити, які хімічні елементи є в організмі, а яких бракує. Так визнають причини алергії, облисіння, шлункових і гінекологічних хвороб.

— Люди починають хворіти через неправильне харчування, — розповідає лікар-дієтолог Світлана Фус, 44 роки. — Коли організму бракує мікроелементів, першими страждають волосся, нігті та шкіра. Я пацієнтам наводжу приклад реклами собачого корму "Педігрі": "Щоб шерсть у вашої собаки була гладка, її харчування має бути збалансованим по білках, жирах, вуглеводах, вітамінах і мінералах". А люди їдять що попало і як попало, але хочуть мати гарне волосся.

Наводить приклад 30-річної клієнтки, яка скаржилася, що скоро облисіє, в неї дуже сипалося волосся. Щодня вона з"їдала маленький бутерброд і випивала кілька чашок чаю на роботі. А ввечері добре вечеряла.

— Ми зробили аналіз її волосся, — каже лікарка. — Виявилося — організм повністю вибрав запаси, він виснажився. Вона змінила харчування й відновила запас мінералів. За два місяці волосся перестало випадати.

Пацієнтам із проблемами печінки та ендокринної системи після корекції харчування треба перевіритися в профільного спеціаліста.

— Гінекологи самі направляють хворих до нас, — розповідає дієтолог. — У моїй практиці був випадок — прийшла жінка під сорок років із діагнозом аменорея — відсутній менструальний цикл.

Лікарі відхилень не виявили, симптоми були схожі на клімакс. Так сталося, бо жінка запустила себе: їла один раз увечері, зловживала жирним і смаженим. Вона довела організм до ожиріння й "прихованого голоду" (не вистачає певних мікроелементів). Він почав швидко старіти.

Симптоми були схожі на клімакс

— У молодих дівчат навпаки — цикл збивається через постійні схуднення. Недавно лікували дівчину років 20 — у неї припинилися місячні. Пацієнтку оглянули всі спеціалісти, зробили купу аналізів, а причини виявити не могли.

По волоссю ми визначили дефіцит селену, міді, цинку, марганцю та заліза. Ці елементи відповідають за нормальне функціонування статевих залоз.

— Вона майже не їла м"яса, кисломолочних продуктів та овочів, — розводить руками Світлана. — Казала, що не любить їх. Харчувалася одними солодощами. Через кілька місяців після корекції прибігла щаслива: цикл почав відновлюватися.

Щоб таких проблем не виникало, Світлана Фус радить харчуватися збалансовано.


— Щомісяця організм жінки втрачає залізо, мідь, марганець, калій, магній та ще деякі важливі елементи. Треба через їжу відновлювати ці втрати: їсти м"ясо, печінку, яйця, рибу, каші. Обов"язково фрукти та свіжі овочі. У них міститься аскорбінова кислота, без якої залізо погано засвоюється.

Як знайти


Науково-технічний центр "Віріа" розташований в Києві на вул. Саксаганського, 44в. Білий одноповерховий будинок. Попередній запис пацієнтів проводять за тел.: (044) 332 05 42, 289 61 50

Зараз ви читаєте новину «Жіночі хвороби можна визначити по волоссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути