понеділок, 16 травня 2016 06:45

Від синців допоможе бананова шкірка

— У домашній аптечці завжди маю ефірну олію перцевої м'яти. Допомагає від синців, — каже 49-річна Юлія Василишина з міста Коростишів Житомирської області. — Внук як тільки виходить гуляти, повертається із забоями. То на роликах упав, то на футболі об штангу вдарився. Біль минає швидко, а синець залишається.

Крапає олію на ватку і примотує пластирем. Спочатку ранка трохи поколює, але це швидко минає. Пальцями втирає олію в шкіру. Мастить так двічі на день.

— Щоб охолодити забите місце, не обов'язково прикладати лід. Можна й бананову шкірку. Відрізати шматок свіжої за розміром синця і прикласти на півгодини. Якщо невеликий — приклеїти пластирем. Робити так двічі-тричі на день.

Також допоможе цибулина. Зняти прозору тонку плівку і прикласти до хворого місця, зав'язавши бинтом. Або порізати 50 грамів петрушки і залити склянкою горілки. Намочену вату прикладати до синця.

— Якщо синець під оком, роблю крохмальну "кашку". Там горілкою не помастиш і цибулю не приклеїш. Зі столової ложки крохмалю й води роблю густу суміш. Мастю нею синець тричі на день.

Синець зникає не одразу. Спочатку він червоний, через день стане синьо-фіолетовим. Потім зеленіє, жовтіє і тоді зникає. Якщо лікувати одразу, мине через три дні. Як нічого не робити, залишається до двох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Від синців допоможе бананова шкірка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути