понеділок, 16 липня 2012 06:45

Від пива непритомніють

— Під час футбольних матчів відділ напоїв мав рекордні продажі пива й горілки, — каже продавець із запорізького супермаркету "Амстор" 53-річна Алла Хаджийська. — У перерві між таймами п'яні вболівальники спайками виносили пиво, продавці не встигали його виставляти. Покупці були розпашілі, із такими пурпуровими обличчями, що страшно глянути.

— Від міцних напоїв у спеку, особливо горілки та коньяку, збільшується навантаження на серце. Коли надворі плюс 30, температура тіла й так висока. Алкоголь ще піднімає її, судини розширюються. До мозку приливає більше крові, від цього може розбити інсульт, — говорить столичний дієтолог Борис Скачко, 47 років.

Застерігає: те, що від пива охолоджується організм — стереотип. Насправді спирт у поєднанні з калоріями також перегріває тіло.

— Від пива у спеку червоніє обличчя, починає боліти голова. Можна знепритомніти. Добре втамовують спрагу квас, сік, компот. На собі випробував гарячий чай — після третього стакану спека не відчувається, бо разом із виходом поту охолоджується все тіло. На вулиці було плюс 30, а мені здалося, ніби 20.

2

мільйони людей помирають щороку від кишкових інфекцій, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я. Щоб убезпечитися від ризику, варто дотримуватися п'яти правил. Слід тримати харчі в чистому місці, не допускати до них комах і тварин. Також зберігати їжу в холодильнику, готову — окремо від сирої. Продукти варто споживати після належної термообробки — від 70°С. Не можна вживати зіпсованої їжі.

 

Зараз ви читаєте новину «Від пива непритомніють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути