— На Великдень ковбаса — надто жирна їжа, щоб споживати її без інших страв. Зустріти гостей і розговітися у перший день свят можна варениками з капустою та сиром. Але варіть їх за рецептом наших предків — з цільнозернового борошна. Воно дієтичніше та корисніше для здоров'я. Зробіть домашні штруделі, щоб там було багато ягідної начинки, а тіста дуже-дуже трошки. З тих же ягід зробіть напої, — каже лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, 51 рік.
— Якщо хочете, щоб були цукерки на столі — поставте чорний шоколад. Його багато не їдять — це не молочний, який усі люблять. Пару кусочків відламають. Самі можете зробити цукерки з сухофруктів, горіхів, додати якийсь шоколад, перемішати. У сухофруктах багато клітковини. Не дає неприємного відчуття — здуття, бродіння.
Поживною святковою стравою, на думку дієтолога, є картопля, варена або запечена в мундирах.
— Про картоплю часто кажуть, що вона шкідлива, погана, нездорова. Але це хороший продукт. Якщо її не смажити і не робити чипси. Картопля містить багато калію. Хай на столі буде трохи гірчиці та хрону — вони покращують травлення.
Коментарі