понеділок, 17 квітня 2017 05:20

На перший день Великодня їдять дієтичні вареники

— На Великдень ковбаса — надто жирна їжа, щоб споживати її без інших страв. Зустріти гостей і розговітися у перший день свят можна варениками з капустою та сиром. Але варіть їх за рецептом наших предків — з цільнозернового борошна. Воно діє­тичніше та корисніше для здоров'я. Зробіть домашні штруделі, щоб там було багато ягідної начинки, а тіста дуже-дуже трошки. З тих же ягід зробіть напої, — каже лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, 51 рік.

— Якщо хочете, щоб були цукерки на столі — поставте чорний шоколад. Його багато не їдять — це не молочний, який усі люблять. Пару кусочків відламають. Самі можете зробити цукерки з сухофруктів, горіхів, додати якийсь шоколад, перемішати. У сухофруктах багато клітковини. Не дає неприємного відчуття — здуття, бродіння.

Поживною святковою стравою, на думку дієтолога, є картопля, варена або запечена в мундирах.

— Про картоплю часто кажуть, що вона шкідлива, погана, нездорова. Але це хороший продукт. Якщо її не смажити і не робити чипси. Картопля містить багато калію. Хай на столі буде трохи гірчиці та хрону — вони покращують травлення.

Зараз ви читаєте новину «На перший день Великодня їдять дієтичні вареники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути