Ексклюзиви
понеділок, 15 липня 2019 07:00

У метеочутливих ниють суглоби та м'язи

— Вечорами так ниють коліна, що хочеться на стіну лізти. Не можу знайти місця, де б притулитися, — каже Ніна Мартинчук, 57 років, із міста Подільськ Одеської області. — Так мій організм реагує на зміну погоди. Чим би не мастила — марно. Тільки намочена в горілці біла лілія заспокоює. Як відчуваю перші ниття, одразу намащую нею і замотую рушником. Намагаюся не рухатися.

— Людям із високим або низьким тиском, зі стенокардією чи після інфаркту псує життя і спека, і дощ. Вони як барометри,

які передбачають погоду краще за гідрометцентр, — розповідає Вадим Краснов, 40 років, столичний терапевт. — Метеочутливість не у всіх людей проявляється мігренню. Часто ниють суглоби та м'язи.

Для точного підтвердження діагнозу треба розібратися — є проблеми з суглобами чи це хронічне захворювання. Якщо все в порядку, тоді причина в больовому розладі. Суглоби болять, бо м'які тканини навколо них мають багато больових рецепторів. Якщо вони дають збої від метеорологічних змін, виникає біль.

— На стінках сонної артерії є антени, що вловлюють погодні зміни. Якщо тиск у судинах раптово падає, спрацьовує рефлекс убезпечення організму від зупинки кровообігу. Такі процеси відбуваються в організмі й на потепління, й на похолодання.

Знеболювальне не допоможе. Потрібні препарати, що знижують підвищену активність нервової системи та больових рецепторів. Їх призначає лікар.

— У селах людям легше пережити перепади погоди. В містах жителі зі слабшим імунітетом. Тут порушений природний водообмін. Дощова вода не йде в землю, а випаровується. Тому в місті важче переносити холод і спеку.

Для відновлення бадьорості треба не тільки вдосталь відпочивати, а й давати навантаження на організм. Робити зарядку вдома або тричі на тиждень займатися у спортзалі. Додадуть енергії контрастний душ або ванна з ефірними оліями лимона, апельсина чи грейпфрута.

Зараз ви читаєте новину «У метеочутливих ниють суглоби та м'язи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути