пʼятниця, 17 червня 2011 06:45

У медичних центрах обстежують за півгодини

Киянка 30-річна Ірина Зубицька лікується лише в медичних центрах.

— Минулого року в чоловіка болів шлунок. Кілька днів витратили на його обстеження. Лікар на третьому поверсі, ковтають зонд на першому. Туди займають чергу. УЗД роблять в іншій лікарні, бо в тій старе обладнання. Аналізи мусили здавати в приватній клініці. Чоловік такий злий був на всю систему, що обіцяв більше ніколи не ходити у районні поліклініки, — каже.

Ерозію шийки матки Ірина лікувала у приватному медичному центрі. Попередньо записалася на прийом до гінеколога, на місці здала аналіз крові. Ультразвукове обстеження зробили в сусідньому кабінеті.

— Усі процедури зайняли близько півгодини. Я на роботу запізнилася лише на годину. А в звичайній поліклініці простояла б півдня.

— Такі заклади — майбутнє в сфері охорони здоров'я, бо в них є найкращий діагностичний комплекс, — говорить Зіновія Стадник, завідувач радіологічного відділення одного з приватних медичних центрів у Львові. — Завдяки новітньому медичному обладнанню лікар ставить точний діагноз.

У центрі є комп'ютерний та магнітно-резонансний томографи, мамограф, цифровий рентгенапарат. Їх є лише три у Львові. Під одним дахом розташовані багатопрофільна поліклініка з педіатричним відділенням та діагностична лабораторія, де можна зробити всі аналізи. Є також відділення променевої діагностики, палати денного стаціонару й процедурні кімнати. Наприклад, соляна, яку відвідують ті, що мають дерматологічні та пульмонологічні недуги.

— Звичні нам поліклініки — це фактично змішана система первинної та вторинної ланок. Така гібридна форма ускладнює життя і пацієнтам, і лікарям, — говорить Раїса Мостовенко, начальник Головного управління охорони здоров'я у Києві. — До того ж вона не дає можливості ефективно використовувати і без того обмежене фінансування медичної галузі.

Зараз ви читаєте новину «У медичних центрах обстежують за півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути