Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 17:54

У Харкові відкрили дитячу кімнату

  У дитячій кімнаті ”Фітоленд” діти бавляться іграшками
У дитячій кімнаті ”Фітоленд” діти бавляться іграшками

Яскрава, цікава, весела й зелена. У Харківській обласній дитячій лікарні N1 відкрилася казкова кімната. Вона називається "Фітоленд". Це подарунок від німецької фармацевтичної компанії "Біонорика АГ" й дитячого фонду "Фітокідс". Керівник компанії професор Міхаель Попп приїхав до Харкова на відкриття. Лікарі вдячні меценатові. Така кімната незамінна для дитячої лікарні, особливо вона важлива для реабілітації малят. Адже головне, щоб дитина забула про хворобу, отримала емоційну підтримку й раділа життю.

— Ідея створення таких "Фітолендів" в українських лікарнях — дуже гарна, — каже Міхаель Попп. — Першу ми відкрили у клініці дитячої урології у Київській міській лікарні N1. Лікарі, готуючи малят до операції, кажуть: ми тебе лікуватимемо, тобі, можливо, буде трохи боляче, але потім дозволимо погратися тут — і відчиняють двері кімнати "Фітоленду". Дитина тільки й мріє, як потрапити туди, зовсім не думає про операцію, — Попп стоїть посеред зеленого "дитячого раю". Біля нього — дітлахи завзято борсаються у спеціальному басейні з кульками. Тут є також велотренажер, мотузкова драбина, шведська стінка, кільця — хлопців і дівчат не витягнеш із розважальної кімнати.

— "Фітоленд" створили саме в обласній дитячій лікарні, бо там багато дітей із малозабезпечених сімей: удома вони такого не побачать, а тут їм буде велика радість, — пояснює керівник відділу маркетингу "Біонорики" Тетяна Лисенко. Каже, тут лікують дітей від різних хвороб, а це означає, що більше малюків відчують турботу.

Медики говорять, окрім позитивних емоцій, які переживає дитина, такі "тренажери" розвивають моторику, тобто допомагають у лікуванні. Усі кімнати індивідуальні, але мають спільний дизайн — яскраві кольори та герої зі сторінок дитячого журналу від "Біонорики". Комікси вчать дітей здорового способу життя, їсти корисну їжу та дбайливо ставитися до довкілля. Про пригоди п"ятірки рятівників у Фітоландії фонд "Фітокідс" планує зробити мюзикл.

— Щасливі діти одужують швидше, — виголошує на прощання головну ідею проекту "Фітокідс" в Україні Міхаель Попп.

На острові Мальорка компанія "Біонорика АГ" вирощує рослини для своїх ліків

У компанії розповідають, що українські лікарні часто звертаються з проханнями про створення "Фітолендів". Скільки їх ще буде, поки що невідомо. Та після Харкова відкрити таку кімнату мають у Дніпропетровську. Компанія "Біонорика АГ" планує також допомагати українським медикам обладнанням і ліками, запросити маленьких українських пацієнтів на екологічно чистий острів Мальорка. Це місце справді чарівне. Саме там компанія "Біонорика АГ" вирощує рослини для своїх ліків. Із цієї екологічно чистої місцевості походять відомі українцям препарати "Сінупрет", "Канефрон", "Мастодинон" і багато інших медикаментів, які можна придбати в аптеках України. Міхаель Попп підкреслює: фітопрепарати цілком безпечні. А головне — не мають побічних ефектів, бо німецька компанія вирощує рослини, після досліджень перетворює їх на ліки й сама поширює на батьківщині та в інших країнах.

Україна привернула увагу німців своїми проблемами. Одна з них — зростання захворюваності на рак молочної залози. Ще одна акція з протидії цій страшній жіночій онкологічній хворобі, яку презентував у Харкові Міхаель Попп, — "Обстеж себе та залишайся здоровою!". Методика "Біонорики", яка виробляє та продає популярний препарат "Мастодинон", нестандартна й ефективна.

— Ми пішли таким шляхом: не тільки брати, але й віддавати. 2007 року компанія "Біонорика" знову залишила конкурентів позаду на українському ринку. Торік у цілому на ринку обіг збільшився на 10,8 відсотка, а обіг компанії "Біонорика АГ" зріс на 22,8 відсотка. Про це повідомляє Business Credit. Але ми, виготовляючи ліки, хочемо попередити хвороби. Наприклад, мастопатію та рак молочної залози. Тому вирішили допомогти жінкам, — розповідає Попп.

У кількох сотнях українських аптек разом із ліками видавали пам"ятки щодо самообстеження. Статистика, на жаль, невтішна: із 95 жінок, яких обстежили професори після проведених компанією лекцій, 74 направили на додаткове обстеження, бо виявили негаразди у молочній залозі.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові відкрили дитячу кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути