Жителька Рівного Наталя Прокопчук, 44 роки, щодня готує свіжовичавлені соки. Восени найкраще смакує гарбузовий.
— У мене підвищений тиск. Прочитала в газеті, аби його унормувати, треба пити овочеві соки. І вже другий рік поспіль готую такі напої на основі гарбуза та буряка, — говорить жінка. — Щодня компоную овочі по-різному. Сьогодні змішувала гарбузовий, морквяний і капустяний соки. Така суміш сприяє кращому травленню. Завтра замість моркви візьму яблуко і буряк. Це від гіпертонії. До смаку додаю кілька крапель лимонного соку і чайну ложку цукру на склянку. Запах буряка не дуже приємний. Якщо не можете пити, то додавайте більше лимонного — він усуває присмак буряка.
Гарбузовий сік містить калій, що допомагає при захворюваннях кишківника, нирок. Буряковий сік помічний при захворюваннях серця і гіпертонії.
— У мене випадало волосся. Лікарі казали, що це через нервові стреси. Але коли я почала пити овочеві соки, стали міцні нігті та погустішало волосся, — каже Прокопчук. — Ще можна додавати оливкову олію, аби вітаміни краще засвоювалися організмом.
Коментарі