Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 19:58

Тибетський масаж починається від пупка

Киянин Олег Дерум, 90 років, має свій рецепт, як вберегтися від недуг. Усе життя він цікавився техніками для омолодження організму і вибирав для себе підходящі.

— Мені подобається жити, — каже Олег Альбертович, високий сивий чоловік міцної статури. — А щоб не було болячок, омолоджуюся ходьбою та тибетським масажем. Таблеток дома не держу, лише корвалол та валокордін у краплях.

Зранку чоловік працює в саду, родина має власний будинок у столичному районі Голосієво. Фізичне навантаження та позитивні емоції називає кращим секретом довголіття.

— Двічі-тричі на день роблю тибетський масаж внутрішніх органів. Для цього подумки проходжу від пупка вниз по ногах, далі піднімаюся вверх по хребту до голови. Спускаюся на обличчя, грудну клітину і закінчую пупком. Щоб не збиватися, додав до енергетичного масажу справжній — проводжу руками по тілу.

Вечір Дерум закінчує спортивною ходьбою в Голосіївському парку. Має там трасу на чотири кілометри. Хвалиться, що й дружину Тамару Олексівну привчив до ходьби.

— Узимку заміняю сад і ходьбу катанням на лижах. Уже сорок років гірські лижі — моя пристрасть. За день у Протасовому яру роблю по десять-дванадцять спусків.

Зараз ви читаєте новину «Тибетський масаж починається від пупка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути