четвер, 10 липня 2008 15:08

Температуру збивають напоєм із комах

Температуру збивають напоєм із комах

50-річна Галина Нитченко з міста Шишаки на Полтавщині радить збивати температуру напоєм із комах мокриць. Так її в дитинстві рятувала мама. Тепер жінка лікує своїх онуків.

— Було мама влітку посилала нас із братом збирати ті мокриці. Ми візьмемо сірникові коробки та йдемо за хату. Знаходили їх у вологих місцях під камінням, дерев"яними дошками, шинами, — розказує Галина Сергіївна. — Брали найбільших, а малих лишали, щоб підростали. Тоді перекладали їх у більші коробки, голкою робили там дірки, щоб трішки дихали, і клали на кришу під шифер. Там за пару днів на сонці вони висихали.

Мокриці живуть там, де волого. Живляться рослинами та пліснявою.

— Узимку тільки простудимося й підніметься температура, мама нагрівала води. Стирала на порошок три-чотири комахи, всипала до склянки з гарячою водою, помішувала й давала випити. Звичайна вода, без особливого присмаку, — каже жінка. — Як жар не повністю спадав, через дві-три години знову колотила. Багато людей такого не п"ють, бо гидують. Та краще я вже своїм онукам мокриць дам випити, ніж змалку труїти дитину антибіотиками.

Зараз ви читаєте новину «Температуру збивають напоєм із комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути