понеділок, 21 травня 2018 06:06

Свіжі овочі поливають окропом і труть щіткою

— Весняні овочі та зелень стають безпечними через 15 хвилин після термічної обробки. Всесвітня організація охорони здоров'я вказала їх першими в рейтингу найбільш шкідливих продуктів, — говорить 53-річний Борис Скачко, столичний дієтолог і блогер.

Свіжі овочі викликають здуття живота. Від цього виникає гниття в кишечнику. З'являється неприємний запах із рота й від тіла, біль у суглобах, утворюються камені в нирках. Через здуття організм не отримує корисних речовин. У кров потрапляють продукти життє­діяльності бактерій.

Якщо здуття виникає часто, варто зробити в лабораторії копрограму. Це аналіз калу для визначення, який продукт не перетравлюється.

— Через немиті овочі можна заразитися 150 видами паразитів, — додає дієтолог. — Користь отриманих із зеленню вітамінів не перекриє шкоду від тих гадів. Наприклад, свинячий ціп'як виростає завдовжки 5 метрів, а бичачий — 10 метрів. А довжина тонкого кишечника — всього 8 метрів. Щоб перевірити організм на наявність глистів, треба здати аналіз крові та калу.

Для профілактики паразитів помідори та огірки поливають окропом і труть щіткою. Петрушку, кріп та зелену цибулю варто додавати в страву наприкінці приготування.

Зараз ви читаєте новину «Свіжі овочі поливають окропом і труть щіткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути