понеділок, 19 листопада 2018 07:30

П'яткову шпору лікують ванночками з нашатирним спиртом

— Пройшовся раз у незручних кросівках, потім навіть на роботу не зміг дійти. Спочатку затверділа п'ята, а далі й опухла. Відлежувався тиждень, — говорить киянин Іван Єршаков, 31 рік. — У лікарню звернувся, коли вже жінка почала бити паніку. Але обійшовся без операції.

Медики призначили протизапальний препарат і ванночки з нашатирним спиртом. Ліки зняли запалення з усього організму, а теплі ванни подіяли на джерело болю. Чоловік розмішав у 2 л чайну ложку натертого господарського мила, по 1 ст. л. нашатирного спирту та соди. Перемішував і парив ноги 20 хв. не менше чотирьох разів на день.

— П'яткова шпора у 30 років — рідкість. Недуга розвивається внаслідок вікових змін. Їх виявляють у кожної четвертої людини похилого і старечого віку, — каже столичний хірург Сергій Голубов, 49 років, — Винятком є молоді люди з плоскостопістю, де навантаження на стопу є нерівномірним. Також шпора може утворитися від тривалих тренувань у незручному взутті, у вагітних чи з надмірною вагою. Запалення зв'язок та м'язів сухожиль виникає навіть після застуди. Тоді виникає біль. Вдень стихає, коли людина розходиться.

При цьому захворюванні запалюються зв'язки та м'язи в ділянці стопи. Щоб заспокоїти запальний процес і розм'якшити п'ятковий шип призначають протизапальні препарати, мазі та гелі для покращення циркуляції крові.

Зараз ви читаєте новину «П'яткову шпору лікують ванночками з нашатирним спиртом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути