Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2010 18:39

Псоріаз лікують чотирма уколами

Псоріаз можна вилікувати чотирма уколами. Колють їх протягом року. Досі від хвороби помагали лише мазі й ультрафіолетові лампи.

— Ампули привозять нам з Америки. В аптеці їх не продають, — розповідає Юрій Андрашко, 44 роки, завідувач кафедри шкірних і венеричних захворювань Ужгородського університету. — В Україні ліки приймають троє людей. Називати їх прізвища не можу, бо лікування не закінчилося. За ампулу вони платять 52 тисячі гривень.

— При псоріазі нові клітини шкіри утворюються вдесятеро швидше норми. Старі не встигають відлущуватися, — пояснює Богдан Литвиненко, 30 років, головний лікар Інституту псоріазу та хронічних дерматозів. — На шкірі утворюються кірки і сріблясті бляшки. Починається запалення. Передусім недуга вражає голову, лікті, коліна, зону копчика. Хворіють у будь-якому віці, навіть грудні діти. Чим менша дитина, тим її складніше визначити.

Причинами хвороби є спадковість, стрес, шкірні травми та сонячні опіки.

— Профілактика одна — здоровий спосіб життя. Діагностуємо псоріаз на око — по кількості висипів і реакції на ліки. Хворобу часто плутають із алергією та дерматитом. На жаль, більшість людей звертається до знахарів. Декому вони помагають, бо при легкій формі псоріазу діє ефект навіювання. Знахарі також часто підмішують у свої мазі гормони, тому до них звикають.

Киянка Наталія, 28 років, страждає на псоріаз із 6 років. Її сестра, батько та бабуся теж хворі. Уперше висипання з"явилися після аварії на Чорнобильській атомній станції.

— Узимку всім ставало гірше. Лікувалися мазями та травами, але ефекту не було. Я їздила в Московський дерматологічний інститут, заплатила там 6 тисяч доларів. У мене влили стільки препаратів, що почався медичний гепатит. Трохи полегшало від біфунгіна. Він і на шлунок добре впливає. Коли загострюється гастрит, висипів більшає.

Наталія не їсть жирного, солоного і смаженого. Часто зволожує шкіру кремами.

— Планую записатися до психотерапевта, бо псоріаз може бути пов"язаний із дитячою психічною травмою. Ходити треба двічі на тиждень. Один сеанс коштує 60 доларів.

Мріє про лікування на Мертвому морі в Ізраїлі.

— Читала, що три тижні лікування коштують 2,5 тисячі доларів. У ціну включені консультації, обертання грязями та водоростями, фізіотерапія, магнітотерапія, пілінг. Одне зле — лікування треба повторювати.

Зараз ви читаєте новину «Псоріаз лікують чотирма уколами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути