понеділок, 18 листопада 2019 05:55

Простатит загострюється від алкоголю

Автор: nardis.ru
  Запалення простати проявляється частими позивами в туалет, болем у промежині та перебоями в сексі
Запалення простати проявляється частими позивами в туалет, болем у промежині та перебоями в сексі

— Простатит не дає відійти від унітазу. Кожні 15 хвилин хочеться мочитися й болить у паху. До лікаря йти соромлюся. Та й не виходить, — розповідає Олег, 39 років, із міста Буча Київської області. Прізвища не називає. — Послав жінку, щоб взяла направлення на аналіз.

— Перед лікуванням простатиту треба з'ясувати, що його спровокувало. Найчастіше — переохолодження чи зло­вживання алкоголем. Або те й те разом. Захмелівши, людина не дивиться, куди сідає. Холодна поверхня послаблює імунітет і провокує розвиток хвороби. Тому вона часто виникає восени, — каже столичний уролог-сексолог Олександр Жаронін, 57 років.

Простатит — запалення передміхурової залози. Мікроби потрапляють у залозу, погіршують кровопостачання органів малого тазу. Проявляється частими позивами в туалет, болем у промежині та перебоями в сексі. Ці застої бувають від тривалого сидіння — в офісі чи за кермом.

— Чоловіки терплячі. Не йдуть до лікаря, коли болить. Переходжують гострий період, і недуга стає хронічною. Знижується потенція, зменшується тривалість статевого акту.

Хворого оглядає уролог і бере секрет залози на аналіз. У лабораторії встановлюють збудника інфекції. Потім лікар призначає антибіотики. Без них запалення не вилікувати. Для посилення дії ставлять свічки з антибактеріальними й протизапальними речовинами. Для швидшого одужання потрібно багато ходити пішки й уникати стресів. Також робити зарядку, виходити на пробіжку, плавати.

— Хоча лазню вважають хорошим загальнозміцнюючим засобом, зловживати нею не варто. Перебування в гарячому приміщенні, потім плавання в холодному басейні спричиняє запалення простати. Після лазні допустиме лише короткочасне охолодження. Найкраще облитися холодною водою.

Зараз ви читаєте новину «Простатит загострюється від алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути