понеділок, 12 березня 2018 05:01

При обмороженні тіло зігрівають ізсередини

— У сильні морози люди намагаються якомога більше вдягнути на себе. Але цим собі шкодять. Організм починає пітніти, людина може захворіти, — розповідає столичний терапевт Захар ­Корченюк, 32 роки.

— Щоб обморозити тіло, достатньо довше постояти на зупинці в тісному взутті або напитися перед виходом гарячого чаю. Він пришвидшує кровообіг. Проте після чашки гарячого напою розширюються судини. Людина виходить на мороз і відразу ж втрачає багато тепла.

У жодному разі не можна зігрівати замерзлі руки та ноги гарячою водою або біля джерела тепла. Тіло слід прогрівати зсередини. Випити теплий чай, з'їсти гарячу їжу. Прийняти таб­летку аспірину або анальгіну, дві — но-шпи.

Уражені місця не варто розтирати снігом. Кровоносні судини можуть постраждати. Тим більше не використовуйте для розтирання олію, жири чи алкоголь.

При загальному охолодженні організму людину зігрівають у теплій ванні. Коли від холоду порушилися дихання чи кровообіг, її слід терміново відвезти в лікарню.

Зараз ви читаєте новину «При обмороженні тіло зігрівають ізсередини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути