Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 07:00

Половині алкоголіків допомагає гіпноз

80-літня Ганна Маруняк із райцентру Сокаль Львівської області п'ять років лікує 40-річного сина від алкогольної залежності. Якось без спиртного витримав шість місяців і знову запив.

— У нас із чоловіком 15 років не було дітей, тоді народився Андрійко. На нього не могли надихатися. У дитинстві тільки пташиного молока не мав, — каже Ганна Миколаївна. — Хочеш нові кросівки — будь ласка. Велосипед поламався — тримай новий. На 18-річчя автомобіль подарували. Ніколи не думала, що зробимо з нього алкоголіка. Після технікуму одружився, через рік розійшлися. На роботі більше трьох місяців не затримується. Хоча руки золоті має — і сантехніку полагодить, і побілку зробить.

Ганна Маруняк помітила, що зникли її коштовності. Знайшла їх у місцевому ломбарді. Син почав із дому виносити посуд, одяг, продукти з холодильника.

— П'є все підряд, навіть бражку. Всі заощадження пішли на лікування. Син усвідомлює, що хворий, але не може стриматися. Жодне лікування не допомагає.

Записала його на прийом до психотерапевта, то останній шанс. Я вже стара. Страшно подумати, що з Андрійком буде, як мене не стане.

— Найефективнішим і безпечним методом лікування залежності є психотерапія. 60 відсоткам хворих допомагає гіпноз, вплив на підсвідомість. Решту треба лікувати ще й медикаментами, — говорить Петро Стець, волинський психотерапевт-нарколог. — З усіх видів психотерапії найефективнішим є "шаманський" гіпноз. Дозволяє отримати доступ до найглибших лабіринтів підсвідомості. Майже в усіх пацієнтів із залежністю пошкоджені внутрішні органи, нервова система. Після такого гіпнозу людина оздоровлюється.

Зараз ви читаєте новину «Половині алкоголіків допомагає гіпноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути