понеділок, 16 грудня 2019 06:05

Підтримати імунітет допоможе квашена капуста

— 5-річний син часто хворіє, — розповідає киянка 36-річна Маргарита Пасіченко. — Пробувала закаляти, та став кашляти ще частіше. Мед, лимонні чаї, настій із карпатських трав — не допомагають.

— Менше хворіють "садкові" діти, — говорить столичний педіатр Антон Ткачук, 49 років. — Вони звиклі до невеликої дози вірусів, що періодично їх атакували. У школі їм буде легше.

Всупереч усталеній думці, загартовування не покращує імунітет. Організм дитини не виробляє потрібного захисту. Хіба що краще переносить переохолодження, отже меншає ускладнень.

— Нормально, коли дитина хворіє не більш як тиждень без ускладнень. Якщо ж хвороба супроводжується бронхітом, запаленням легень, — потрібно оглянутися в імунолога. Бувають стани, з якими важко розібратися педіатру.

Діти менше хворіють, якщо взимку вживають достатньо білка. Повноцінне харчування повинно містити рибу, м'ясо птиці, бобові та кисломолочні продукти. Варто обмежувати солодощі. Забагато цукру пригнічує імунітет.

— Справжня українська суперїжа — гречка. За кількістю мікроелементів вона не поступається розхваленому насінню чіа. Також слід їсти багато фруктів. Так кишківник отримає необхідну клітковину. Саме він регулює захист організму.

Імунна система оновлюється від заліза — його багато в печених яблуках. Зі свіжих плодів цей елемент засвоюється гірше. Взимку обов'язково їсти квашену капусту. Вона містить найбільше вітаміну C.

Зараз ви читаєте новину «Підтримати імунітет допоможе квашена капуста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути