понеділок, 04 березня 2013 00:30

Остеохондроз лікують масажем живота

— Три роки тому в мене виявили остеохондроз, — говорить львів'янин 47-річний Валерій Харчук. Працює приватним охоронцем. — Постійно нила спина, крутило ноги, деколи доходило аж до оніміння. Певний час спав на підлозі, потім купив ортопедичний матрац. Думав, поможе. У періоди загострення скручувало так, що встати з ліжка не міг, дзвонив на роботу, що не вийду. Невролог виписав протизапальні таблетки, що блокують біль, і відправив оформляти інвалідність. Знайомий порадив піти до мануального терапевта, який поміг його жінці з грижею хребта. Робив масажі живота. Я здивувався, до чого тут живіт. Але коли пройшов кілька півгодинних процедур, біль у спині ущух.

— Живіт — це другий мозок, що складається з більш як 100 мільйонів нейронів. Він часто управляє головним мозком, — говорить львівський мануальний терапевт, гірудотерапевт 43-річний Богдан Паленичак. Практикує майже 10 років. — Хвора печінка викликає постійну злість і безсоння, cелезінка — плаксивість, нирки — страхи. Серце — тугу, шлунок — невпевненість у своїх силах. Ці недуги взаємопов'язані, виникають через недостатнє надходження кисню, поживних речовин, венозного та лімфатичного застою. Вони змінюють психотип людини. Якщо працювати над животом, ми можемо відновити кровообіг, зняти напругу в м'язах, органах — пацієнт одужає.

Лікар натискає на внутрішні органи хворого через передню стінку живота, робить кругові розтирання від області пупка до всієї поверхні. За 2 год. до процедури рекомендує не їсти.

— При легкій формі остеохондрозу, щоб у людини зник біль і відновилися природні рухи, вистачає одного сеансу. Якщо хвороба має ускладнення, оптимальна кількість — п'ять-сім. При гострих станах доцільно проводити сеанс раз на тиждень. Для підсилення ефекту мануального масажу рекомендую медичні п'явки, банковий масаж, фітопрепарати, фітопаропроцедури.

Зараз ви читаєте новину «Остеохондроз лікують масажем живота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути