понеділок, 01 червня 2020 00:21

Настій із кульбаби підвищує апетит

— У травні заготовляю кульбабу. Настій із неї має заспокійливу дію, корисний для нирок. Кума ним прочистилася від каменів, — розповідає Уляна Дяченко, 52 роки, із села Степанівка Суворівського району Херсонської області. — Як я почала пити ці відвари, то зник біль у животі і пройшли за­крепи.

100 квіток кульбаби варить 20 хв. у 0,5 л води на повільному вогні. Охолоджує і віджимає су­цвіття. Додає 1 кг цукру і варить до загустіння. П'є вранці та ввечері по 1 ст. л.

Рослина корисна при екземах і псоріазі. Для настою жменю квіток заливають склянкою окропу. Охолоджують і змоченим тампоном протирають пошкоджену ділянку.

— Для печінки та жовчного міхура корисний корінь. Речовини з нього зменшують вміст холестерину в крові й підвищують апетит. Настій не дає жовчі застоюватися, тому зникає нудота, — каже Уляна Дяченко.

Сушений корінь кульбаби товче на порошок. 2 ч. л. заливає склянкою холодної кип'яченої води. Настоює ніч. Випиває двічі на день по пів склянки перед їжею.

Зараз ви читаєте новину «Настій із кульбаби підвищує апетит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути