Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2010 00:45

На простатит страждають водії і велосипедисти

 

"Часто їжджу на рибалку. Одного разу перемерз у холодній воді. Через місяць помітив, що частіше ходжу в туалет", — розповідає Василь Менько, 30 років. — Пішов до лікаря, коли з'явився біль при сечовипусканні та зникла ерекція. Після лікування стало легше. Та за рік усе повторилося. Лікар сказав, що недуга загострилася. Знову прописали антибіотики, додали ще фізіотерапію. Вже два роки навіть не згадую про свою недугу".

— Простатит — це запалення передміхурової залози, — пояснює 40-річний Сергій Кичатий, столичний лікар уролог-андролог. — Вона розміром із волоський горіх, розташована під сечовим міхуром. Виділяє рідину, яка розріджує сперматозоїди і пришвидшує їхній рух. При вікових змінах збільшується, тисне на сечовивідний канал, це порушує відтік сечі.

Раніше недуга розвивалася у чоловіків після 40 років. Тепер є і 20-річні хворі.

— З'являється відчуття тяжкості та болі в промежині, мошонці, корені члена. Частішають нічні позиви, переслідує відчуття неповного випорожнення та різкий біль при сечовипусканні. При запущеній формі підвищується температура, порушується сексуальна функція. Та хвороба  може протікати й непомітно.

Найчастіше занедужують ті, в кого сидяча робота — офісні працівники і водії.

— Застій в органах малого тазу розвивається також через нерегулярне статеве життя. Можуть захворіти ті, хто занадто сексуально активний, часто змінює партнерів. Хворобу спричиняють і венеричні захворювання. У групі ризику — чоловіки, які не їдять натуральних продуктів, зловживають, наприклад, майонезами. Можуть захворіти ті, хто їздить верхи чи на велосипеді, переохолоджуються, має закрепи або розлади шлунка.

Інфекція через кров розноситься по всьому організму. Порушується гормональний баланс, найбільше страждають судинна та нервова системи. Простатит може спричинити безпліддя, у старшому віці — аденому чи рак передміхурової залози.

Сергій Кичатий радить чоловікам до 40 років раз на рік обстежуватися в уролога, робити мазок на мікрофлору, УЗД. Старші за 40 мають обстежуватися щопівроку. Пік захворюваності припадає на мінливу погоду, навесні та восени. Консультуватися з урологом слід і після застуди, грипу, статевих інфекцій.

— Якщо хвороба викликана інфекцією, упродовж двох місяців лікуємо хворого антибіотиками, жарознижувальним, знеболювальним, проносним. При застійному простатиті можна робити масажі, прогрівання.

Передміхурову залозу укріплює вживання гороху, квасолі, варених томатів, гарбузової олії та насіння.

Зараз ви читаєте новину «На простатит страждають водії і велосипедисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути