Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 19:54

Майбутнім матерям радять малювати картини

  Науковець Юлія Давидова каже, що майбутні матері малюють яскраві картини
Науковець Юлія Давидова каже, що майбутні матері малюють яскраві картини

В Інституті акушерства та педіатрії з вагітними працюють психологи. Лікарі навчають жінок контролювати емоції. Страх перед пологами медики пропонують намалювати. Здебільшого майбутні матері обирають темні кольори. Після пологів жінки малюють яскраві картини.

— Ось майбутня мама зобразила свій страх чорною фарбою на коричневому тлі. Як народила — подарувала мені картину у світло-голубих тонах, із пролісками і водоспадом, — показує одну з робіт 39-річна Юлія Давидова, головний науковий співробітник акушерського відділення для вагітних з екстрагенітальною патологією. В її кабінеті є кілька картин пацієнтів.

Психолог 26-річна Вікторія Порушко каже, що її поради додають жінкам упевненості й навчають, як поводитися під час пологів.

— Жінки, яких я вела, не панікують і вміють побороти біль під час потуг, — розповідає психолог. — Для цього є точки на спині, а також техніки дихання та почергового напруження і розслаблення м"язів. Ми вчимо жінок, як відновитися для нормального сексуального життя після пологів, а чоловіків — як зберегти сім"ю. Адже для багатьох пар народження дитини — стрес, що може спровокувати розлучення.

Порушко додає, що підтримує своїх пацієнток навіть у пологовому залі. Жінці легше, коли її тримають за руку і нагадують, що слід робити.

Окрім акушера-гінеколога та психолога, з вагітною працює педіатр. Він розповідає про перші місяці життя дитини.

Під час вагітності проявляються хвороби

Лікарі радять жінці обстежитися задовго до вагітності.
— У сучасному місті важко знайти здорову жінку, — каже Валентина Дашкевич, керівник акушерського відділення для вагітних з екстрагенітальною патологією. — Часто діагностуємо схильність до діабету, проблеми із судинами, серцевим клапаном. Я вже не кажу про статеві запалення. Під час вагітності хвороби проявляються.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнім матерям радять малювати картини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути