четвер, 19 листопада 2009 18:28

Калина зміцнює імунітет

64-річний Дмитро Білоус із села Леськи на Черкащині, епідемії грипу не боїться. До  аптеки не ходить. Каже, має вдома свою, природну. В ній замість ліків мед та калина. Ними чоловік захищається від усіляких хвороб та допомагає людям.

Дмитро Степанович — пасічник. Чотири роки тому почав займатися фітотерапією. На 10 сотках землі біля свого будинку вирощує калину. Має 20 кущів. Цього року врожай на ягоди щедрий. Більше 100 кг з куща.

— Із такими ліками ніяка епідемія не страшна, — каже Білоус. — Крім того, мед та калина лікують й інші недуги. Зміцнюють імунітет. Калина містить в собі в півтора рази більше вітамінів, ніж цитрусові й навіть малина.

Ягоди калини допомагають при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, лікують кашель, бронхіальну астму.

— Ягоди, настояні на гарячому медові протягом шести-семи годин, допомагають вилікувати не лише простуду, а й запалення легенів, — каже фітотерапевт. —  Настоянкою калини з медом добре полоскати горло під час ангіни.

Восени та взимку Білоус радить пити три-чотири рази на день по столовій ложці соку калини, розведеного водою. Чай із калини корисний при авітамінозі, заспокійливо впливає на організм.

Часто сік із плодів калини з медом застосовують для лікування раку молочної залози, профілактики злоякісних пухлин шлунка, при гастриті. Калина допомагає при лікуванні гіпертонії.

—  При виразці шлунка, колітах та запорах сирі розім"яті плоди калини потрібно їсти по столовій ложці тричі на день. Приймати за 30 хвилин до їжі, —  каже Дмитро Степанович.

Морс із плодів калини п"ють проти фурункулів та екземи. Для його приготування свіжі ягоди заливають кип"ятком. Дають настоятися 5–10 хв. Потім їх розминають чи розтирають через сито. Отриману масу п"ють гарячою.

У дерматології свіжий сік плодів калини застосовують проти вугрів, різного роду висипів та пігментних плям на обличчі.

Замовити калину можна за адресою: Черкаський р-н, с. Леськи, вул. Комсомольська, 97 та за тел.: (0472) 34 33 77, (067) 472 06 41. Щосереди — безкоштовна доставка по місту.

Зараз ви читаєте новину «Калина зміцнює імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути