Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 17:06

Їжу треба пережовувати 100 разів

Для здоров"я людини корисно довго пережовувати їжу. Це поліпшує кровообіг головного мозку, оздоровлює носоглотку та ясна, захищає зуби від карієсу, бо слина нейтралізує кислоти і цукор. А найголовніше — подрібнені білкові та жирові частинки добре перетравлюються. Тому харчі краще засвоюються організмом і менше відкладаються у вигляді шлаків.

Такі поради дають індійські йоги та тибетські лами. Стверджують: пережуйте їжу 50 разів і шлунок не хворітиме, а пережуєте 100 — проживете 100 років.

Метод тривалого жування їжі пропагував також американський фізіолог Флетчер на початку минулого століття. У 44-річному віці чоловік потерпав від надмірної маси тіла, хвороби серця та судин, його турбував шлунок. Коли він почав жувати їжу більш як 100 разів, помітив, що вона непомітно зникала з ротової порожнини. Флетчер швидше наїдався, хоча з"їдав утричі менше. Завдяки такій терапії в нього нормалізувалася маса тіла та зникли хвороби.

Нині в Англії популярні клуби тривалого жування їжі. Лікарі рекомендують дотримувати цього методу людям із недугами травлення та літнім особам.

Зараз ви читаєте новину «Їжу треба пережовувати 100 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути