вівторок, 24 лютого 2009 17:03

Хну з жовтком тримають на волоссі п"ять годин

— Моя мама, як була студенткою, фарбувала волосся лише іранськими басмою та хною, — каже Наталія Мальчук, 22 роки, з Києва.

— Пачечки коштували лічені копійки. Змішувала трави в пропорції один до одного, запарювала водою. Кашку з волосся вимивала лише зранку. Я з 9 класу фарбуюся лише травами.

На київському сайті з краси Мальчук веде сторінку догляду за волоссям. Знає 18 рецептів, як пофарбувати волосся натуральними фарбниками.

— Майже всю гаму відтінків фабричних фарб для волосся можна відтворити натуральними засобами, — зазначає вона. — Не можна лишень перетворитися на блондинку без окису водню.

Для золотисто-каштанового відтінку Наталія Мальчук заварює 1 столову ложку чорного чаю в 0,5 склянки окропу. Як настоїться, додає 100 г хни і 2 чайні ложки кави або какао. У суміш додає 50 г горілки, вона прискорює результат, наносить на волосся.

Голову накриває целофановою шапочкою для душу, замотує рушником. На світлому волоссі суміш залишають на 30 хв., на темно-русому — на 1 год., на темному — на 2 год.

По тому волосся вимивають і споліскують водою з оцтом. Беруть 1 ст. ложку на 1 л води.

— Рецепт універсальний, бо дає колір, близький до природного, — каже Мальчук. — Хна укріплює волосся і запобігає появі лупи.

Подруга Людмила Рог, 22 роки, має густе пряме волосся темно-коричневого кольору. Для натуральної фарби змішує 140 г хни, 70 г басми, сирий жовток і 1 чайну ложку гліцерину.

— Не надто люблю вичісувати залишки хни і басми, — супиться дівчина. — А з яйцем і гліцерином суміш і наноситься легко, і змивається. І вітаміни в ній є.

Рог витримує фарбу на волоссі протягом 5 год. Виходить колір, близький до натурального, без червонястих вкраплень.

Зараз ви читаєте новину «Хну з жовтком тримають на волоссі п"ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути