понеділок, 18 лютого 2013 06:00

Грижі хребта у водіїв утворюються від очікування в заторах

— 45-річний таксист 15 років мучився болем у серці. А насправді мав остеохондроз, — каже травматолог Інституту вертебрології та реабілітації Олександр Сич. — Змалечку був за кермом. Спершу допомагали знеболювальні, протизапальні. Потім перестали діяти.

Біль був несильний, але постійний. Чоловік весь час знервований, через це свариться з сім'єю. Йому важко стежити за дорогою. Зараз що півроку проходить курс лікування. Нарешті відчув значне покращення.

Таких випадків багато. У водіїв болить спина, бо довго сидять за кермом нерухомо і в незручному положенні.

— Особливо часто це спостерігається у великих містах, де багато заторів. Коли ми сидимо, тиск на міжхребцеві суглоби й диски у чотири рази більший, ніж стоячи. Прирівнюється до підйому штанги.

Від тривалого сидіння блокуються суглоби між хребцями. Навколо них спазмуються м'язи, запалюються та набрякають м'які тканини. Набряк тисне на нерв. Виникає різкий біль у спині.

Боліти може не тільки в спині. Часто ураження хребта супроводжується головним болем, болем в ділянці серця, у животі, як при виразці чи апендициті.

— Дивлюся, як ті хлопці у таксі сидять, — це жах. А у них зміни по 12 годин. Особливо шкідливий нахил уперед. Дуже сильно стискаються міжхребцеві диски. Це прямий шлях до утворення міжхребцевої грижі. А запущену міжхребцеву грижу треба оперувати.

Радимо водіям навесні й восени проходити комплексні лікувально-профілактичні курси. Це масаж, фізіотерапевтичні процедури, мазі, витяг хребта, фізкультура й мануальна терапія. Новачкам — прийти на огляд до вертебролога.

— Лікар-вертебролог порадить, скільки можна працювати, в якому положенні, як часто. Зазвичай ідуть до лікаря, коли припече. Буває, що тоді вже потрібно міняти роботу.

Щоб біль не повертався, радить змінити стиль життя.

— Паркуйтеся за 200 метрів від дому. У далеких переїздах раз на годину вийдіть з машини, походіть або розімніться. Підкладайте під поперек ортопедичні валики. Робіть зарядку. Ходіть на масажі, у басейн, баню чи сауну. Та якщо виник біль, одразу зверніться до лікаря.

Інститут вертебрології

та реабілітації.

Запис на консультацію та прийом за тел.: 0(44) 236 76 21,

0(44) 236 79 16,

вул. Андрющенка, 7/19, оф. 21.

Сайт: www.ivr.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Грижі хребта у водіїв утворюються від очікування в заторах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути