понеділок, 26 лютого 2018 07:56

Запаморочення знімає кубик цукру

Автор: www.diet-diet.ru
  У розвантажувальні дні п’ють по склянці кефіру шість разів на добу
У розвантажувальні дні п’ють по склянці кефіру шість разів на добу

— За зиму так поправилася, що на весну треба купувати новий одяг. Щоб врятувати ситуацію, сіла на дієту, — каже 36-річна Людмила Шклярук із села Прислучі Полонського району Хмельницької області. — Просто перестала їсти все, за винятком гречки та рису. Запивала знежиреним кефіром.

Кілограми у жінки зникали в перший тиждень, а потім схуднення уповільнилося.

— Виникли проблеми з туалетом. По кілька днів не могла сходити. Перестала знущатися над собою, почала їсти всього потроху. Також п'ю по кілька літрів води. Це для мене найважче, бо раніше випивала не більш як столову ложку. Вага зникає повільніше, зате організму легше, — додає Шклярук.

— Жінкам як не забороняй, вони все одно ставлять над собою експерименти. Худнуть безсистемно, а ці стрибки ваги для організму — стрес. Треба запам'ятати, що жінкам краще худнути в першій половині менструального циклу, — каже дієтолог 51-річний Святослав Киричок із Чернігова. — Головне — не сідати на сувору дієту. Від цього організм ще більше запасатиме жир.

Радить спочатку зробити розвантажувальні дні. Слід готувати овочеві салати, заправлені ­олією, або сирі чи запечені яблука. Їсти по 250 г шість-вісім разів на день. Для кисломолочного розвантажувального дня можна вибрати 250 г кефіру без цукру шість-­вісім разів на добу чи п'ять разів на день по 70 г нежирного сиру. Пити зелений чай без цукру чи сік журавлини. Треба вибрати один продукт і їсти його цілий день. Наприклад, зварити на воді гречку без солі та вживати її в необмеженій кількості.

Розвантажувальні дні протипоказані при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту, цукровому діабеті першого типу, виснаженні організму, вагітності та грудному годуванні.

— Їжте частіше, але малими порціями. Діаметр тарілки для жінок повинен становити не більш як 20 сантиметрів, для чоловіків — 24. Так людина буде сита, але й не переїсть. Якщо відчули слабкість або запаморочення, варто покласти під язик кілька шматків цукру рафінаду.

Після проведення розвантажувальних днів радить закріпити результат легкою дієтою. Раціон повинен складатися з таких продуктів — легкі супи, варена куряча грудка, нежирна варена риба, пісна яловичина, овочеві салати, заправлені лимонним соком, каші, приготовані на воді, цільнозерновий хліб, киселі, кефір, йогурти натуральні, сир, желе, зелений і трав'яний чаї.

— Найголовніше в цей період — пити багато води. Не менш як 1,5 літра за день. Вона виводить шлаки й токсини з організму, тому запускає в роботу всі внутрішні органи.

Зараз ви читаєте новину «Запаморочення знімає кубик цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути