понеділок, 05 листопада 2007 14:59

Епідеміологи виступають проти примусової вакцинації від кору

Епідемія повторюється раз на п"ять-шість років. Під час останніх двох спалахів на кір перехворіло близько 70 тис. українців. Щоб не допустити третього, у квітні наступного року Міністерство охорони здоров"я України проведе масову вакцинацію дорослих. Проти кору та краснухи планують прищепити 8 млн громадян віком від 15 до 29 років.

— Вакцинацію мають пройти всі, хто потрапляє під вікову групу і не має протипоказань, — пояснює Людмила Мухарська, 50 років, заступник головного державного санітарного лікаря України. — Тобто не алергік, добре переносить щеплення і має нормальний імунітет.

Цьогорічна вакцина — не найкращої якості

Однак лікарі зазначають — вакцинації проти кору та краснухи роблять двічі: при народженні дитини та у шість років. Третє щеплення не може бути обов"язковим. Імунізацію не підтримують і в Інституті епідеміології. Кажуть, цьогорічна вакцина — не найкращої якості.

— Немає вакцин, які виробляли б імунітет на 100 відсотків, — розповідає Людмила Чудна, професор столичного Інституту епідеміології та інфекційних хвороб. — Але вважається, що вона добра, якщо дає 95 відсотків. Ліки, що Міністерство закупило, мають лише 80 відсотків.

Професор каже, на питання, чому щепитимуть саме цією вакциною, їй відповіли, що на іншу в України нема грошей.

Зараз ви читаєте новину «Епідеміологи виступають проти примусової вакцинації від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути