пʼятниця, 25 лютого 2011 09:30

Через біль у плечі чоловік не спав два місяці

Упродовж життя наші суглоби піддаються величезним навантаженням. Через біг, ходьбу, стрибки хрящі отримують тисячі мікроударів за день. Із віком або через травми структури опорно-рухового апарату втрачають здатність швидко відновлюватися. Тому розвиваються артрози, остехондрози, периартрити. Ці та інші недуги успішно лікують у столичному Інституті сімейної медицини.

— Застосовуємо внутрішньосуглобні ін'єкції, що мають протизапальну дію, поліпшують кровообіг, трофіку хряща. Ці класичні методи лікування поєднуємо з прогресивними — наприклад, регенераційною, тобто відновлювальною терапією. В організм вводять плазму, збагачену тромбоцитами. У тромбоцитах містяться гранули, що стимулюють відновлення ушкоджених тканин. На сьогодні цей метод широко використовують у США, Японії, інших розвинених країнах. Нарешті він став доступним і для нас, — каже кандидат медичних наук, невропатолог Інституту Роман Сулик. — Також вводимо пацієнтам регенераційні препарати, що містять малодиференційовані клітини. Вони мають здатність перетворюватися в будь-яку ушкоджену тканину. Тобто, коли вводимо препарати в уражений хрящ, клітини диференціюються у хрящову тканину.

Літні люди, які мають проблеми не лише із суглобами, а й із печінкою, шлунком, нирками, після такої терапії відчувають загальне покращення стану здоров'я. Ліки "знаходять" і "омолоджують" будь-які ушкоджені органи.

Один із пацієнтів Інституту через сильний біль у плечовому суглобі практично не міг спати — дрімав по 5–10 хвилин два-три рази на ніч. Так тривало два місяці. За цей час чоловік лікувався у трьох лікарнях, але безрезультатно. Зрештою він потрапив до Інституту сімейної медицини. Пацієнтові зробили МРТ і встановили ушкодження обертальної манжети плеча. Через три тижні інтенсивного лікування він зміг нормально спати. За 1,5 місяця біль зник повністю. Лікарям Інституту вдалося створити чоловікові комфортний рівень життя без хірургічного втручання.

— В інших клініках у таких випадках опускають руки. Наші методи часто стають альтернативою операції із заміни ушкодженого суглоба на штучний.

Інститут сімейної медицини розташований за адресою: м. Київ, вул. Німанська, 6. Тел. 0(44) 528 07 70

www.family-health.com

Зараз ви читаєте новину «Через біль у плечі чоловік не спав два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути