четвер, 29 січня 2009 17:20

Чай з артишоку відновлює нирки

Чернігівчанка Ольга Скоромна, 20 років, сидить на суворій дієті — нічого смаженого, гострого та жирного. Дівчина має пісок у нирках. Про недугу дізналася після свят.

— Я вчуся в Києві. Святкувала Різдво вдома, а наступного дня поїхала на іспит, у нас же сесія.  Дорога замерзла і маршрутку трясло, як приїхала у гуртожиток — розболілася спина. Наступного дня ледве пішла на іспит, а по обіді поїхала знову додому.

У Чернігові дівчина пройшла ультразвукове дослідження.

— Лікарка пояснила, що пісок міг з"явитися через проблеми з обміном речовин. Призначила дієту.

Дівчина каже, недуга спадкова. Сестра й мама теж лікували нирки.

Серед причин виникнення піску в нирках медики називають неправильне харчування і неякісну питну воду. Якщо лікування затягнути, пісок перетвориться на дрібні камінці.

Недугу лікують трав"яними зборами. Їх призначає лише лікар після діагностики супутніх хвороб та протипоказань. Натомість чай з артишоку фітотерапевти радять пити всім пацієнтам із проблемами нирок.

— Він не лише чистить, а й відновлює нирки та сечовивідні шляхи, — пояснює Валентин Степаненко, 54 роки, фітотерапевт "Зеленої аптеки" на Подолі у Києві. — Чай також знімає алергію та чистить від токсинів. А фенокислоти, які містяться в артишоку, регулюють виведення сечовини та відновлюють роботу щитовидки.

Лікар рекомендує пити чай двічі-тричі на день за 15–20 хв. до їжі, заварюючи по пакетику. Мінімальний курс — 12 днів.

Аби посилити оздоровчу дію артишоку, в аптеці пропонують чай "Ортостилі". Він  покращує вивідну функцію ниркових каналів та робить сечу більш лужною. Таким чином запобігає сечокам"яній недузі.

Зараз ви читаєте новину «Чай з артишоку відновлює нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути