понеділок, 24 вересня 2012 00:00

Бузину їдять від головного болю

Ягоди бузини збирають у вересні. 49-річний Григорій Колодій із Хмільника щодня робить напій із них.

— Найкорисніші свіжі ягоди, перетерті з цукром. Вони помагають при головних болях і розстройстві желудка. Як тільки чуствую, що підтошнює, з'їдаю ложку ягід. За півгодини все проходить.

Для напою довгожителів бузину сушить. Дві столових ложки ягід заливає окропом. Як охолоне, додає п'ять столових ложок меду.

— Випиваю по півсклянки протягом дня. Так роблю вже два роки. Перестав хворіти зимою, відчуваю себе бодрішим.

Сік бузини допомагає при запаленні легенів. В ягодах є вітаміни А і С, йод. П'ють по чарці тричі на день.

Cімейний лікар із Вінниці 47-річна Олена Григорук пам'ятає, що сиропи з бузини раніше призначали в поліклініках.

— Пили для очищення крові, від вугрів. Потім виписували від кашлю. Років 10 тому лікарі відмовилися від бузини, бо з'явилися сильніші ліки. Кашель лікують таблетками три дні, а бузина допомагає за два тижні. Своїм пацієнтам прописую сироп із неї для зміцнення імунітету. По столовій ложці треба пити місяць, потім зробити перерву на тиждень. Сироп розширює судини, тому помічний при головному болі.

Зараз ви читаєте новину «Бузину їдять від головного болю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути