понеділок, 28 травня 2018 05:05

Біль у попереку знімають тертим хроном

— Почалися роботи на городі й ледь додому ноги волочу. А треба ще біля худоби поратися, та сил уже ні на що не вистачає, — каже Тамара Ткач, 53 роки, з села Паволочка Романівського району Житомирської області. — Щоб якось себе оживити, п'ю чай із лимонника. Починає діяти за півгодини.

Заливає 1 ст. л. плодів лимонника склянкою окропу. Кип'ятить 5–7 хв. Накриває кришкою і настоює добу. Проціджує, додає 2 ст. л. цукру. Приймає засіб протягом дня.

— Мені чай допомагає, а чоловікові ні. Йому роблю ванни із сіллю. Набираю повну води й насипаю пачку морської солі. Але її не роблю щодня, тому ще парить ноги в розчині верби.

Нарізує вербових гілок із листками. Подрібнює і змішує зі жменею морської солі, заливає окропом. Переливає в пластикову миску чи тазик і тримає ноги 30 хв.

— Якщо болить поперек, використовую тертий корінь свіжого імбиру чи хрону. Імбиру беру чайну ложку. А хрін змішую з чайною ложкою олії, в пропорції 1:1. Наношу на тканину і прикладаю до місця, що болить, на 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Біль у попереку знімають тертим хроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути