— Три чайні ложки насіння льону заливаю двома склянками окропу, — каже Лариса Митюк, 63 роки, із села Іркліїв Чорнобаївського району на Черкащині. Має виразку шлунка. — Годину настоюю і п'ю невеликими порціями по 100 грамів перед кожним прийомом їжі. Такий напій помічний при болях у шлунку, печії, нудоті. Посипаю насінням страви, як приправою. Перемелюю й додаю в кефір чи молоко.
— Льон добре лікує запалення, — каже лікар-фітотерапевт Наталія Захарченко, 32 роки. — Та коли не дотримуватися дієти, насіння не допоможе. Їжте п'ять–шість разів на день невеликими порціями. Всю їжу перетирайте. Уникайте смаженого, гострого, відмовтеся від випічки й алкоголю. Налягайте на киселі й каші. Насіння льону має ще й легку послаблюючу дію, налагоджує процес травлення. Не рекомендується при жовчнокам'яній хворобі.
Коментарі