пʼятниця, 27 травня 2011 03:30

Алкоголізм лікують за допомогою гіпнозу

Автор: фото: PHL
  Лікарі кажуть, молодіжний пивний алкоголізм — найстрашніший.  У несформованому організмі швидко руйнуються серце, мозок, печінка
Лікарі кажуть, молодіжний пивний алкоголізм — найстрашніший. У несформованому організмі швидко руйнуються серце, мозок, печінка

— Ніякого життя немає, коли чоловік починає пити, — говорить киянка 35-річна Галина Гусак. — Він має непогану роботу, дві вищі освіти, але змолоду звик спілкуватися з друзями за чаркою. Буває, засне у ванній чи серед ночі повзає навколішки по коридору. За собою тягає корзину — "гриби збирає". На ранок труситься, шукає похмелитися. Уговори не діють, не розумію, нащо він п'є.

Столичний нарколог Дмитро Вінніков, 42 роки, пояснює, що за допомогою алкоголю людина штучно отримує кайф від життя. Його дія заміняє ефект від ендорфінів. Це нейрогормони задоволення, що їх із певних причин не виробляє організм.

— Для досягнення відчуття задоволення щоразу потрібна більша його доза. На першій стадії недуги виникає психологічна залежність. Хворий постійно думає: "Де дістати, з ким випити, як пройде вечір за чаркою". На другій стадії вже є фізична залежність комфорту тіла від певної дози алкоголю. Тоді вже йдеться не про спосіб отримання задоволення, а про звичайне фізичне виживання. Під час похмілля виникають тремтіння, холодний піт, пришвидшене серцебиття, нав'язливі думки і зниження настрою. Доки не вип'є, стан не покращиться.

Розрізняють дві форми споживання алкоголю: зловживання щодня потроху або ж "іти в запій". Алкоголік п'є, доки тіло перестає сприймати стимулятор, "відключається". Потім хворий робить перерву на кілька місяців, згодом зменшує її до тижня.

— Від спиртного уражаються шлунок, печінка, кишечник. Страждає головний мозок, судини, серце і нирки. До алкоголю чутлива кора головного мозку — клітини в ній гинуть найшвидше. Через це деградує психіка: втрачаються самокритика і самоконтроль. Зазвичай хворий перестає працювати, всі думки спрямовані на випивку. Як наслідок — зловживання алкоголем доводить до могили. Алкоголіки вмирають або від нещасних випадків на вулиці, або від цирозу печінки чи проблем із серцем.

На першій стадії недуги хворий не має похмілля, алкоголь стимулює сексуальне бажання. На другій — призводить до імпотенції та безпліддя.

— Найстрашніший молодіжний пивний алкоголізм. До 18 років пива вживати категорично не можна. Несформований організм підлітка під дією алкоголю руйнується швидше за дорослий. Юнаки починають із пляшки на день, доходять до 6 літрів. За два-три роки організм перетворюється на руїну. Людина деградує як особистість.

Для лікування недуги застосовують метод гіпнозу. Хворому навіюють ситуацію, коли його кидає дружина, руйнується бізнес. Під дією цього страху пацієнти припиняють пити. Також застосовують метод торпедування — колють препарат, який з алкоголем дає бурхливу реакцію. Пацієнту стає зле, виникає загроза життю. Укол роблять раз на рік.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголізм лікують за допомогою гіпнозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути