Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 05:30

Яйця їдять для покращення пам'яті

Волоські горіхи, гречану, пшоняну та рисову каші варто їсти на роботі тим, хто прагне кар'єрного зростання. Ці продукти активізують мозок.

— Людині додається сил, упевненості, вона краще працює, — розповідає 60-річна Валентина Довгопол, завідувач відділення сімейної медицини Полтавської міської лікарні №2. — Також для мозку корисні м'ясо та риба, свіжовичавлені соки, молочні продукти та шоколад.

Радить починати ранок з омлету, бо яйця покращують пам'ять. Запивати апельсиновим або яблучним соком.

— Кава знизить рівень глюкози в крові, мозок мляво працюватиме. На обід — суп, борщ, картопля, риба чи м'ясо. Увечері до сьомої можна салати зі свіжих овочів з олією. Варто повечеряти домашнім сиром зі сметаною. Раціон слід постійно змінювати, бо жоден продукт не може дати всього необхідного. Наприклад, картопля містить вітамін С, а крупи — залізо.

Мозку шкодять будь-які продукти, якщо ними зловживати. Жирне м'ясо можна замінити бобами, квасолею, рибою, птицею.

— Коли постійно їсти лише свинину, збільшується рівень лейкоцитів у крові. Це призводить до атеросклерозу, через надмір холестерину забиваються судини. Часто вживаючи шоколад, можна захворіти на діабет. Тоді ефективно працювати неможливо. Але один шматок перед іспитом підвищить увагу, зменшить сонливість та відчуття голоду. Алкоголь знищує клітини головного мозку, притуплює пам'ять і знижує інтелект. Може спричинити інсульт.

Зараз ви читаєте новину «Яйця їдять для покращення пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути