понеділок, 26 березня 2018 05:30

70 відсотків ревматичних захворювань припадає на остеоартрози

Автор: www.fourmis.info
  Остеохондроз суглобів — це пошкодження суглобового хряща та кісткові розростання. Вважається наслідком старіння організму
Остеохондроз суглобів — це пошкодження суглобового хряща та кісткові розростання. Вважається наслідком старіння організму

Львів'янку 34-річну Галину Бекерську з роботи скерували до ревматолога. Не могла допрацювати зміни на конвеєрі — боліли суглоби колін і стоп.

— Два роки боліло. Не зверталася нікуди. Списувала все на втому від роботи, на те, що погладшала. Потім помітила, що ноги почали викривлятися. Стало незручно ходити. Зрозуміла, щось відбувається в організмі, — розповідає Галина Бекерська.

Згадані симптоми можуть свідчити про остеоартроз суглобів.

— Це — пошкодження суглобового хряща та кісткові розростання. Вважається наслідком старіння організму. У молодому віці хворобу можуть спровокувати важкі фізичні навантаження, хвороби судин, перенесений артрит. А також ожиріння, цукровий діабет. Не виключаємо супутніх патологій. Наприклад, плоскостопість і генетична схильність, — каже ревматолог Ольга Чижикова, 58 років.

Остеоартроз займає 70% серед усіх ревматичних захворювань, за даними медиків США і Європи.

— Як правило, лікують остеоартроз протизапальними та знеболювальними. Але вони усувають лише симптоми. Радимо пацієнтам звернути увагу на препарати нового покоління — для покращення живлення хрящової тканини, — додає Чижикова. — Також ефективними будуть фізіотерапевтичні процедури, що здатні посилювати відновлення хрящової тканини, усувати біль. Корисне застосування ударно-хвильової терапії для відновлення рухів у суглобах і посилення кровопостачання. Обираємо методику залежно від ступеня розвитку захворювання й індивідуальних особливостей пацієнта.

При деформуванні суглобів важливо виконувати медичні приписи і обмежити фізичні навантаження. За потреби варто позбутися надлишкової ваги й застосовувати лікувальну гімнастику. Лише комплекс заходів допоможе.

Зараз ви читаєте новину «70 відсотків ревматичних захворювань припадає на остеоартрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути