Ексклюзиви
четвер, 08 березня 2012 08:00

Жіночий день можна святкувати щомісяця

 

"8 Березня святкуватимуть ще 10 років, - каже столичний етнограф Володимир Гавура, який досліджує історію свят. - Потім свято відімре, бо його вже мало святкують молодь і підлітки. Жіночий день штучно підтримуватимуть продавці квітів і шоколаду, а також політики, які цього дня обдзвонюють свій електорат і ненав'язливо нагадують про своє існування. Молодь 8 Березня майже не святкує. Радіють вихідному дню, катаються на лижах у Карпатах, їздять на 3-4 дні в Європу".

Каже, що на заміну 8 Березню зроблять кілька жіночих днів. Їх по різному святкуватимуть у різних куточках України.

"Маємо день матері, але його святкують лише у Західній Україні. У центрі і на сході свято не прижилося, бо ніхто його не пропагував.

Натомість на півдні можуть зробити День Бабушки, День жінки, День берегині.

Жіночий день можна святкувати щомісяця. Щоб зробити жінці комплімент і подарувати квіти, не обов'язково чекати до Березня. Я дружині на кожні вихідні дарую квіти, не дозволяю після роботи мити посуду і стояти біля плити. У неї 8 Березня — на всі дні народження наших трьох дітей".

Щороку все більше людей святкує день святого Валентина.

"Ви бачили, як цього року з прилавків розмітали валентинки? Навіть старші люди почали його відмічати. Співробітниця на роботі вітала з Днем закоханих онуку. Народознавці сміються з цього американського свята. Кажуть, що в Україну його привіз Порошенко, щоб допродати шоколад, який не купили на Новий рік.

Було б правильно відзначати День кохання в Україні на Стрітення, 15 лютого. За повір'ям, саме цього дня птахи шукають і обирають собі пару. Так і між людей".

Зараз ви читаєте новину «Жіночий день можна святкувати щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути