середа, 26 вересня 2012 12:34

Жінки спиваються через нещасне кохання

Жінки спиваються через нещасне кохання
Фото: alco-pravda.info

У соціальній мережі "вКонтакте" читаю пост киянки Світлани: "Пила всю ночь. Дайте лучший рецепт от похмелья". Під ним коментарі друзів та знайомих дівчини: "Кто этот козел?", "Выпей 50 грам коньячка. Попустит", "Я всегда пью томатный сок и два аспирина", "Света, сколько можна? Ты пьеш уже вторую неделю".

Списуюся зі Світланою. Вона працює у столичній тур-фірмі. Винаймає квартиру з двома подругами. Півмісяця тому розійшлася з хлопцем.

"Он меня бросил, сука, - каже під час зустрічі. – Встречались полгода. Я его даже к родителям возила, с бабушкой познакомила".

У дівчини зібране у хвостик перепалене біле волосся. Губи наведені яскраво рожевим блиском, очі – коричневими тінями. Круги під ними замасковані на тон темнішим від шкіри тональним кремом. Дівчина бере у кіоску півлітри пива. На годиннику 11.20.

"Сьогодні вихідна. Можу собі дозволити, - каже Світлана. – Я зараз небагато п'ю, а на третьому курсі університету батьки возили лікуватися. Так підсіла на слабоалкоголки, що не могла і дня прожити без спиртного".

Два місяці Світлану силою водили в клуб анонімних алкоголіків.

"Ті зустрічі на мене вплинули. Виявилось, що там багато таких дівчат, як я. Хтось на пиві, хтось на горілці спився. Більшість почали пити через нещасну любов. То хлопець кинув, то зрадив з подругою. Чоловіків у клубі анонімних алкоголіків більше, але ніхто через нещасне кохання не спивався. Більшість за компанію на стакан сіли".

Дівчинка два місяці лікувалась у наркодиспансері.

"У лікарні під капельницями лежала, пити перестала. Коли зустріла Максима, думала, розпочнеться нове життя. На роботі вже два рази попереджали. Якщо ще раз на роботу не вийду, то доведеться нову шукати. Батьки не знають, що я п'ю. Ну, я ж не наркоманка. Ще трохи поп'ю і перестану. Сама знаю, коли зупинитися. Треба ж якось горе залити. Мені тільки це допомагає. Якби хтось винайшов таблетки від розлучення, то всі спиртзаводи довелося б закрити".

Лікар-нарколог Максим Крищенко радить дівчині взяти себе в руки, доки не пізно.

"Насправді зупинитися дуже важко, особливо якщо людина вже кілька разів кидала пити, - пояснює лікар. – Людина втрачає контроль над собою. Дівчата спиваються навіть на алкогольних коктейлях у нічних клубах. Усе починається з 2-3 коктейлів, а потім ще доганяють пляшкою горілки чи коньяку на двох. Жіночий алкоголізм лікувати важко. Окрім нарколога, багатьом треба відвідувати психіатра. Алкоголем жінки заглушають спогади про нещасливий роман, образу чи зраду. Батькам і друзям треба реагувати моментально. Кожен день тільки ускладнює і поглиблює алкозалежність".

Зараз ви читаєте новину «Жінки спиваються через нещасне кохання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути