пʼятниця, 20 квітня 2012 15:34

Кожна сота українська дитина страждає на алкоголізм

Кожна сота українська дитина страждає на алкоголізм
Фото: volynnews.com

Майже половина неповнолітніх українців підтверджують, що хоча б раз на тиждень вживали спиртне. Про це повідомила прес-секретар Уповноваженого президентом України з прав дитини Юрія Павленко Олена Розвадовська, повідомляє Ліга.нет.

За її словами, одному відсотку дітей наркологи ставлять діагноз "алкоголізм", а на кожні вісім дітей в країні припадає одна точка продажу спиртних напоїв та сигарет, причому багато таких точок розташовані поблизу навчальних закладів.

Павленко повідомив, що за три місяці 2012 року в Україну правоохоронці зафіксували 3,5 тис. фактів розпивання підлітками спиртного та куріння у громадських місцях. Щодо людей, яким продали дітям сигарети і алкоголь, складено лише 1,3 тис. протоколів.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Юрій Павленко відкрив розділ "Перелік місць, де дітям продають алкоголь і цигарки".

Уповноважений президента України закликав усіх небайдужих виявляти місця, де неповнолітнім продають заборонені товари. "Надсилайте фотографію таких торгових точок, вказавши адресу та дату незаконного продажу. Протягом доби ми внесемо ці місця в списку, а далі - направимо звернення про перевірку в податкову і органам місцевої влади", - написав Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Кожна сота українська дитина страждає на алкоголізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути