понеділок, 09 квітня 2012 15:21

Янукович наказав серйозніше карати тих, хто продає дітям алкоголь і сигарети

Янукович наказав серйозніше карати тих, хто продає дітям алкоголь і сигарети
Юрій Павленко поскаржився, що кількість притягнутих до відповідальності невелика. Фото: www.rbc.ua

Президент України Віктор Янукович наполягає на безумовному виконанні органами центральної та місцевої влади чинного законодавства щодо обмеження доступу дітей до алкогольних та тютюнових виробів, наркотичних засобів.

Про це на брифінгу заявив Уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко, повідомляє прес-служба голови держави.

За його словами, перевірка, проведена Генпрокуратурою на виконання доручення голови держави, встановила: органи виконавчої влади всіх рівнів і уповноважені правоохоронні структури не вживають вичерпних заходів щодо протидії поширенню серед дітей алкоголізму та наркоманії. За три місяці поточного року виявлено 3,5 тис. фактів розпивання підлітками спиртних напоїв, появи у стані сп'яніння та паління в громадських місцях.

"Водночас стосовно осіб, які реалізовували дітям алкогольні напої та цигарки, складено лише 1,3 тис. адмінпротоколів. Встановлено лише 102 правопорушення, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків у 9 тис. перевірених навчальних і розважальних закладах, - зазначив Павленко. –  Бачимо, що проблема очевидна і масштабна, але кількість притягнутих до відповідальності, на жаль, невелика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Форум" закликає Януковича підписати закон про заборону реклами сигарет

Суттєвими проблемами у цьому контексті він назвав відсутність нормативно-правового документа щодо порядку контролю за продажем неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, їх незаконної реклами, а також неорганізованість роботи щодо виявлення порушень правил торгівлі зазначеними товарами.

Окрім того, голова держави вимагає від МОЗу терміново вжити заходів щодо реформування системи психіатричної допомоги дітям, які мають шкідливі звички, та створення комплексної системи їх своєчасного виявлення, лікування й реабілітації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявлені головні алкогольні та тютюнові лобісти у Верховній Раді

Президент також доручив МВС проаналізувати причини низької ефективності роботи органів внутрішніх справ щодо протидії поширенню алкогольної та наркозалежності дітей, вжити негайних заходів для знешкодження джерел придбання дітьми алкоголю й наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав серйозніше карати тих, хто продає дітям алкоголь і сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути