Ексклюзиви
субота, 21 липня 2012 03:41

Британські парламентарії запропонували заборонити рекламу алкоголю в кіно

Британські парламентарії запропонували заборонити рекламу алкоголю в кіно
Фото: AFP

19 липня члени британського парламенту розглянули стратегію міністерства охорони здоров'я з питань алкоголю. Як повідомляє The Guardian, парламентарії запропонували ввести ряд заходів, що обмежують рекламу алкогольної продукції.

Зокрема, було запропоновано ввести аналог французького закону Loi Evin, повністю забороняє рекламу алкоголю на телебаченні і в кінотеатрах, а також заборонив виробникам алкогольних напоїв спонсорувати спортивні та культурні заходи. Цей закон був введений в 1991 році.

На думку парламентаріїв, аналогічний закон у Великобританії зможе перешкодити місцевим алкогольним виробникам асоціювати свої бренди зі спортом, здоровим способом життя і успіхом, як це відбувається, наприклад, при організації турніру з регбі Guinness Premiership, що фінансував пивним брендом.

Парламентарії доручили місцевому органу Public Health England, що займається питаннями охорони здоров'я, досліджувати наслідки введення закону у Франції.

Ідею ввести аналог Loi Evin підтримала Британська медична асоціація, але розкритикували учасники алкогольного і рекламного ринку. Представник британської Рекламної асоціації заявив, що введений у Франції закон через вісім років був визнаний неефективним. Представник асоціації вважає, що поточних обмежень по рекламі алкоголю, включаючи її спрямованість на повнолітню публіку і пропаганду відповідального споживання алкоголю, достатньо.

За даними парламентаріїв, щорічна смертність від алкоголізму у Великобританії становить 6,5 тисячі чоловік, а міністерство охорони здоров'я витрачає на боротьбу з алкоголізмом 3000000000 доларів. На думку парламентаріїв, ці цифри такі високі через те, що алкогольні компанії не ставляться серйозно до необхідності попереджати споживачів про шкоду алкоголю.

У Росії в липні 2012 року був прийнятий законопроект, повністю забороняє рекламу алкоголю в інтернеті і друкованих ЗМІ. Рекламу алкоголю за поточним законодавством також не можна транслювати по телебаченню до 22 годин. З 23 липня 2012 вступить в силу закон, згідно з яким зовнішня реклама алкогольних напоїв міцністю 5 і більше відсотків буде заборонена скрізь, крім стаціонарних торгових точок з продажу алкоголю.

Зараз ви читаєте новину «Британські парламентарії запропонували заборонити рекламу алкоголю в кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути