понеділок, 05 грудня 2011 13:43

"Свахи" з шлюбних агенцій заробляють до 5 тисяч доларів у місяць

"Свахи" з шлюбних агенцій заробляють до 5 тисяч доларів у місяць

Самотні жінки — найкраще джерело прибутку для свахи. Так вважає киянка Аліна, яка торік пробувала знайти чоловіка через столичне шлюбне агенство.

"Мене кинули на 2 тисячі гривень, - зізнається Аліна. - У шлюбне агентство порадила звернутися сестра. Дала телефон. Її подрузі там чоловіка знайшли. Я подзвонила, поїхала в їхній офіс на зустріч. Заповнила анкету з запитаннями, якого чоловіка для себе шукаю. Вони дали мені папку з претендентами. Обрала серед них трьох, які найбільше сподобались".

Аліна розлучилася позаторік. Хоче вийти заміж удруге. Має дитину 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30-річні жінки насолоджуються свободою і бояться шлюбу

"Шлюбні агенства наживаються на довірі простих самотніх людей. Мені працівниця шлюбного агенства Тамара вихвалялася 10-річним досвідом роботи, казала, що познайомила понад сотню пар. За місяць заробляє 4-5 тисяч доларів, спочатку бере завдаток — 80 %. Решту — якщо пара одружиться — отримує у день весілля".

Хвалилась, що навіть вагітним і багатодітним жінкам чоловіків знаходить.

"Для вагітних чоловіка найчастіше батьки шукають, щоб не казали сусіди, що десь дитину нагуляла. Багатодітні матері про дітей кавалерам не розповідають аж до заміжжя. Такі умови контракту шлюбного агенства.

Показувала власну базу даних, розпитувала про вимоги до майбутнього партнера. Ті три чоловіки, яких я обрала з буклета, виявилися одруженими. Вони й не знали, що стоять у базі даних шлюбного агенства. Мені потенційних наречених розписали як принців на білих "мерседесах". А за їхні контакти, фотографію та анкету, яку насправді сваха вкрала на сайті знайомств, я віддала тисячу гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 способів уникнути розлучення

Перш ніж зустрітися з омріяними чоловіками, Аліні запропонували додаткові послуги.

"Астролог того шлюбного агенства перевірила нас на сумісність. Виявилося, що двом з кавалерів я не підходжу за знаком зодіаку. За кожен гороскоп сумісності віддала ще по 50 гривень, бо була націлена на результат. Довірилася цим шахраям, бо сестра настоювала, щоб я не економила гроші. Ще 500 гривень віддала, щоб мою анкету внесли до теки віп-наречених і показували тільки гарним та багатим женихам".

На перше побачення Аліна пішла через день.

"Я його анкету відібрала останньою. Юра виявився 40-річним холостяком. Працював водієм якогось бізнесмена. Жив в однокімнатній квартирі з мамою. Зацікавився мною, коли прочитав, що я маю свою трикімнатну. Зануда рідкісний, я ледь півгодини висиділа. Не зручно було одразу відшивати. Наступного дня наряджалася до 32-річного Віктора, а замість нього прийшов 48-річний Валєра. З ним мило побесідували. Хороший, приємний, виглядає дійсно молодше свого віку, але мені не підходить. У кінці вечора, коли офіціант приніс рахунок, він заплатив тільки за себе. Навіщо мені такий жадний?"

Кавалера Аліні Тамара не знайшла, але взяті за анкети, гороскопи і побачення гроші — клієнтці не повернула.

"Те шлюбне агенство і досі працює. Гроші з жінок беруть, але гарантії — що знайдеш там толкового чоловіка — нуль!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зраду чоловіку можна пробачити один раз

Психолог Валентина Закревська каже, що у шлюбні агентсва відбирають на роботу психологів і вчителів.

"Це люди, які уміють контролювати увагу, гарно запудрюють клієнту мізки. Згадайте свою першу вчительку: як можна було їй не повірити? А тепер уявіть, що замість свахи у шлюбному агенстві сидить хороший сімейний психолог, який давно розкусив, який тип чоловіка цікавить жінку, на які тести, гороскопи і експеременти її найлегше розвести, на що вона найшвидше поведеться.

Для деяких свах справжня мета — серед своїх клієнтів знайти собі чоловіка. Є звідниці, які допомагають не створити родину, а знайти коханця — знайомлять випадкових охочих задля розваги на кілька днів. За свої послуги просять 100-300 грн. Клієнти найчастіше знають, за що платять гроші і на що варто розраховувати".

Зараз ви читаєте новину «"Свахи" з шлюбних агенцій заробляють до 5 тисяч доларів у місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути