пʼятниця, 07 грудня 2012 11:28

Сорокарічні холостяки приховують у собі інфантильність і невпевненість

Сорокарічні холостяки приховують у собі інфантильність і невпевненість
Психологічні причини чоловічого самітництва може бути кілька. Фото: liveinternet.ru

Стосунки з чоловіком, якому за 35 років, який ніколи не одружувався  і не має дітей, можуть "вилізти боком". У цьому переконана столичний психотерапевт Валерія Цихоня, 26 років.

"До психологів часто звертаються жінки, які закохуються у сорокарічних красенів, - каже психотерапевт. - Їй здавалося, що все життя він чекав на неї, адже ані шлюбу, ані дітей не мав. Однак у стосунках він тримає дистанцію і жінка відчуває себе радше коханкою, ніж майбутньою дружиною."

Психологічних причин чоловічого самітництва може бути кілька.

"Наприклад, страх близькості, - каже фахівець. - Уміння бути поряд – це не так просто, як на перший погляд може видатися. Насправді, в сучасному світі, який переповнений спілкуванням, багато людей мають проблеми з психологічною інтимністю. Нам складно довіритися іншому, ми боїмося, що нас не сприймуть такими, як ми є. Зрештою, ми і самі не знаємо, хто ми. Наша психіка вдало компенсує ці проблеми, і мало хто має сміливість зізнатися у цьому."

Психолог зазначає, саме тому багато чоловіків тримають жінок на дистанції. Результат – самотність. Ще одною причиною, на думку Валерії, може бути інфантильність.

"Буденною мовою - несерйозність. Цим часто чоловіки завдячують своїм батькам, які виховують синів як дорослих дітей. Для такого представника сильної статі подружні стосунки, діти – це страшні зобов'язання та перепони на шляху творчої, професійної реалізації або особистісного зростання, тут варіанти можуть бути різними. Третя причина - невпевненість. Страх перед прийняттям важливих життєвих рішень – може бути однією з причин самітництва чоловіка", - пояснює психолог.

Якщо жінка прагне будувати стосунки саме з таким одинаком, необхідно розуміти причини такого стилю життя. Відповідно до них жінка зможе розробити стратегію, яка б могла розтопити серце коханого. Розуміння та підтримка здатні творити дива, головне не маніпулювати чоловіком і пам'ятати, що кожен має право на своє бачення цього світу, упевнена психотерапевт.

 

Зараз ви читаєте новину «Сорокарічні холостяки приховують у собі інфантильність і невпевненість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути