вівторок, 27 листопада 2012 14:53

Як прожити щасливе життя з однією людиною?

Як прожити щасливе життя з однією людиною?
Фото: prevention.com

"Якщо задатися метою, то можна прожити все життя і у тюрмі, однак чи принесе це щастя та задоволення? Прожити все життя з однією людиною – абсолютно реально. Крім того, реально прожити його щасливо, - запевняє столичний психотерапевт Валерія Цихоня, 26 років. - Секрет  цього полягає у довірі, повазі та відсутності надмірних очікувань від партнера."

Навряд чи є слово з більшою кількістю тлумачень, ніж кохання. Якщо запитати кількох осіб, кожен дасть своє ексклюзивне визначення.  Для когось любов – це пристрасть, для когось симпатія, для когось – це залежність, для інших це нереальна та недосяжна казка. Однак, найбільш вдалим для довгого та тривалого подружнього життя є визначення та розуміння поняття продуктивного кохання, яке ввів у психологію відомий психоаналітик Еріх Фромм. Продуктивне почуття має базуватися на турботі, відповідальності, повазі та знанні. Саме турбота та відповідальність означає, що кохання – це діяльність, а не пристрасть, що швидко спалахує і з часом згорає.

Багато людей впевнені, що закоханість – це пік любові, і коли вона зникає, зникає і любов. Насправді закоханість – це лише передумова для виникнення більш зрілого почуття. Людям, які переймаються своєю зовнішністю, невпевнені в своєму способу дії в житті, сумніваються стосовно власних виборів, мають риси нарцистичного характеру, інфантильні - буде важко будувати стосунки на все життя.

Однак, пари, що кохають продуктивно, мають дуже потужній ресурс для зростання, для досягнення бажаних цілей. Адже вони мають потужну підтримку та розуміння, що є продуктом поваги одне до одного.

 

Зараз ви читаєте новину «Як прожити щасливе життя з однією людиною?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути