понеділок, 23 листопада 2020 23:46

Що робити, коли зрадила кохана людина

Що робити, коли зрадила кохана людина
Є 3 варіанти дій, якщо кохана людина зрадила: розлучення, пробачення і відтермінування рішення. Фото: pixabay

Багато жінок стверджують, що зрада - це нав'язливі думки про іншу людину.

Чоловіки, що це фізичний контакт, каже практикуючий психолог Михайло Лабковський виданню "Новое время".

Для когось зрада — це закоханість в іншу людину, а для іншого — це секс. Проте для абсолютної більшості зрада — це про обмануту довіру. Сенс зради та її найстрашніша складова — у тому, що вас нібито обдурили. Близька людина щось зробила у вас за спиною, брехала, якось так проживала своє життя, у якому для вас не було місця. Саме це, як правило, і лякає в зрадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старші пари поділились секретом гармонійних стосунків

Є 3 варіанти дій, якщо кохана людина зрадила: розлучення, пробачення і відтермінування рішення. ⠀

У першому випадку кожен вирішує сам, розлучатися чи залишитися разом. Проте одного краще не робити: не треба мучитися, мучити партнера й чекати, що "саме розсмокчеться". Якщо вас зрадили, і тепер влаштовуєте допити, страждаєте, перетворюєте своє життя та життя партнера на пекло — краще розлучитися.

Щодо пробачення, то найскладніше почуття, яке залишається після того, як усе пробачено і ви "типу помирилися" — це фрустрація. "А якими тепер будуть наші відносини?", "А якщо він чи вона знову зустрічатиметься з коханкою чи коханцем?", "А чи любить він чи вона мене, як раніше?". Ви повинні домовитися з собою, що ви зробите у випадку, якщо ця зрада — не остання. Тобто, якщо ви все-таки вирішили пробачити партнерові й дати йому чи їй другий шанс, домовтеся з собою, як саме ви вчините, якщо відбудеться друга зрада. ⠀

Варто бути чесними. І з собою, і з партнером. Тут немає "правильного" і "неправильного" рішення. Одні люди вважають, що зрада — це не так неважливо, самі зраджують і не особливо з цього приводу переживають. Інші впевнені, що це жах і кінець довіри. ⠀Якщо ви не зможете пробачити зраду — не пробачайте. Не треба "зберігати стосунки" заради подальшого життя, мов на пороховій бочці. Якщо ви терпимі до зради або до тієї форми зради, яка трапилася у вашій парі, — це теж рішення. Отже, нічого страшного не сталося, ви готові жити далі. Спирайтеся на себе, а не на правила суспільства. Будьте чесні з собою.

Тепер люди у стосунках намагаються бути справжніми партнерами, тому відмовляються від думки, що хтось щось зобов'язаний робити для іншого. Якщо обранець не влаштовує в будь-якому сенсі цього слова, переступати через себе і працювати над стосунками самостійно непотрібно. Немає сенсу стукати в "замкнені двері". Сучасне суспільство думає про те, як зробити життя простішим і щасливішим, а не ускладнювати його ще більше.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, коли зрадила кохана людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути