Ексклюзиви
субота, 28 лютого 2015 19:30

Скільки коштують пологи за кордоном?

Скільки коштують пологи за кордоном?

Все більше киянок їдуть народжувати за кордон. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Віра Навроцька, яка стала мамою втретє.

"Серед київських вагітних популярними стають пологи за кордоном, - говорить Віра. – У державний пологовий будинок без грошей теж непросто попасти. За пологи породіллі платять від 500 до 700 доларів. Торік ще користувалися пологи у приватних клініках, які коштують від 30 до 80 тисяч гривень. Якщо породілля стояла на обліку у приватній клініці, до неї безкоштовно виїжджає приватна "швидка". На пологи такій вагітній надається знижка на 20-30%. Тепер популярно їхати народжувати в іншу країну".

Одні ідуть на такий крок заради безпеки себе і дитини, інші – аби немовля отримало громадянство іншої країни.

"Бувають випадки, коли жінка їде народжувати в іншу країну через важку вагітність, - каже Навроцька. – Лікарі їй підшуковують клініку, де дитині нададуть невідкладну кваліфіковану допомогу. Є немовлята, які вже після народження мають перенести операцію чи просто бути під пильним наглядом іноземних лікарів".

"У нас в роддом треба дві сумки везти. Брати усе – від памперсів і гумових рукавичок до пелюшок і прокладок, - розповідає Віра. – Мені список дали на два листка. Купували піпетки, термометр, грілку, купу медикаментів, які не знадобилися. Знайома у липні народжувала в Берліні, бо в неї чоловік німець. У роддомі нічого не вимагали. Роди прийняли, навіть одяг для дитини дали. Хоча заплатили за чотири дні 4 тисячі євро. Ми теж колись мріяли за кордоном народити. Але навіть в Анкарі утричі дорожче, ніж в Києві".

Наводить приклади вартості пологів в інших столицях (звичайні пологи / кесарів розтин або народження двійні-трійні)

Вашингтон (США) – $3 тис / $5 тис.

Париж (Франція) - 3 тис євро / 7 тис євро

Берлін (Німеччина) – 4 тис євро / 6 тис євро

Тель-Авів (Ізраїль) - $ 6 тис / $ 8 тис.

Анкара (Туреччина) - $2 / $ 3,5 тис

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштують пологи за кордоном?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути